Ολοκαίνουριος εξοπλισμός στο αλιευτικό καταφύγιο Παντάνασσας! Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού150.000,00€ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2020

Ολοκαίνουριος εξοπλισμός στο αλιευτικό καταφύγιο Παντάνασσας! Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού150.000,00€

 Αλλάζει όψη το λιμάνι της Παντάνασσας, καθώς μια ακόμη πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Μαλεβιζίου στο ΕΣΠΑ έλαβε το πράσινο φως και ξεκινά το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την «Αντικατάσταση εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Παντάνασσας», συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00€ που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020».


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε:

 «Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία είναι εδώ και το Μαλεβίζι μπορεί και τα αξιοποιεί. Το πετύχαμε γιατί δουλεύουμε ως ομάδα με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Παντάνασσας είναι σταθερός στόχος.

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πρότασής μας για την αντικατάσταση του εξοπλισμού στο λιμάνι, προϋπολογισμού 150.000,00€ ανταποκρίνεται στις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των χρηστών και επισκεπτών της Παντάνασσας.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Γενναράκη και ιδιαίτερα στην Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών του Δήμου, Μαρία Γρηγοράκη. Συνεχίζουμε»!

Έτσι πλέον το λιμάνι αποκτά νέα αυτοματοποιημένα pillars (συσκευές παροχής ρεύματος – ύδατος), νέα φωτιστικά σώματα και ιστούς σύγχρονης τεχνολογίας, έξυπνα ηλιακά παγκάκια - info kiosks για την εξυπηρέτηση του κοινού με φωτοβολταϊκά στοιχεία που τα καθιστούν ενεργειακά αυτόνομα, νέα καλύμματα φρεατίων με σύνθετο υλικό υψηλής πυκνότητας και αντοχής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται και αντικατάσταση της εσχάρας (γλίστρας) ανέλκυσης - καθέλκυσης σκαφών. Η νέα εσχάρα θα είναι εξ ολοκλήρου γαλβανισμένη εν θερμώ, με υψηλές μηχανικές ιδιότητες και αυξημένη αντοχή στη διάβρωση και τη φθορά, που δύναται να προκαλέσει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............