Δημιουργεί οικιακό δίκτυο κομποστοποίησης ο Δήμος Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Νοεμβρίου 2020

Δημιουργεί οικιακό δίκτυο κομποστοποίησης ο Δήμος Ηρακλείου

 Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 η διανομή οικιακών κομποστοποιητών στους δικαιούχους που είχαν καταθέσει την σχετική αίτηση. Η διανομή που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται με προκαθορισμένα ραντεβού στο αμαξοστάσιο του Δήμου και είναι ενταγμένη στις δράσεις του προγράμματος «A2UFOOD: Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα - Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές».


Το A2UFOOD είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης τροφικών αποβλήτων, με βασικό στόχο τη μείωση των οργανικών απορριμμάτων, την προώθηση της μεθόδου διαλογής στην πηγή, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και την αύξηση των ποσοτήτων κομποστοποίησης.

Είναι χρηματοδοτούμενο στο μεγαλύτερο ποσοστό του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου είχε καταθέσει την πρότασή του ο Δήμος Ηρακλείου, στην πρόσκληση «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις.

Συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Ηρακλείου (ως επικεφαλής εταίρος), το ΕΛΜΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και η Enviroplan Α.Ε.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης διανέμονται 100 οικιακοί κομποστοποιητές προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο για την κομποστοποίηση λαχανικών και τα υπολείμματα κλαδεμάτων κήπων.

Κατά την παραλαβή των κομποστοποιητών, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Βαρδαβά και του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιώργου Σισαμάκη, δίδονται οδηγίες χρήσης και ενημέρωση για τον τρόπο ελέγχου της λειτουργίας τους, από ειδικούς συνεργάτες του ΕΛΜΕΠΑ, που βρίσκονται στο σημείο..

Στη διαδικασία της διανομής, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικών), ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............