Στο πράσινο ταμείο το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Νοεμβρίου 2020

Στο πράσινο ταμείο το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

 Την ένταξη ενός ακόμα νέου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο λόγος για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 245.040,00 €, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.


Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων του σταθμού, η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, η αποκατάσταση – επισκευή της μόνωσης στο δώμα, κ.α.

Την ικανοποίηση του για την προώθηση ενός σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου εξέφρασε με σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος επισημαίνει πως – πέραν της ανωτέρω παρέμβασης – η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, την εκτέλεση και πρόσθετων εργασιών στο σταθμό που αφορούν:

1. την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού παιδικής χαράς στον προαύλιο χώρο του σταθμού,

2. την περαιτέρω συντήρηση και αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής του σταθμού για την προσαρμογή αυτού στις προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017 και

3. τη δημιουργία ενός νέου τμήματος βρεφικής φροντίδας στο σταθμό, δυναμικότητας δέκα (10) βρεφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............