Διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο πτωχευτικό νόμο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο πτωχευτικό νόμο

 Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε εν μέσω πανδημίας να ψηφίσει το νέο πτωχευτικό κώδικα. -Γιατί άραγε; - Προφανώς όχι από ευαισθησία στους δανειολήπτες…


Την Πέμπτη 05 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. η ΟΜ Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνδιοργανώνει με το ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΗΤΗΣ 88,4 fm» διαδικτυακή συζήτηση με θέμα το νέο πτωχευτικό κώδικα και τις επιπτώσεις του στα νοικοκυριά. Εισηγούνται οι: Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών, Χάρης Μαμουλάκης, αναπληρωτής τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων και Αντώνης Παπαδεράκης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, εμπορίου, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας της περιφέρειας Κρήτης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Μανόλης Μανιούδης, διδάκτορας ιστορίας της οικονομικής σκέψης. Παρεμβαίνουν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο συντονιστής της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης. Η αναμετάδοση θα γίνει από τους συνδέσμους:

1. Facebook του κόκκινου Κρήτης, https://www.facebook.com/profile.php?id=100009227297610

2. Youtube, από το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: https://www.youtube.com/channel/UC-raOEnBQGWl9vnZtTvDVLA

Ο νέος πτωχευτικός νόμος έρχεται να θέσει το κρίσιμο κοινωνικό θέμα των κόκκινων δανείων σε μια νέα δραματική διάσταση:

· Πτωχεύουν τα φυσικά πρόσωπα ως οντότητες και «ρευστοποιείται» η ίδια η υπόστασή τους!

· Μεταβιβάζονται με συνοπτικές διαδικασίες στους πιστωτές η πρώτη κατοικία, οι μισθοί και τα περιουσιακά στοιχεία ευάλωτων ομάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

· Δεν υπάρχει πια κανένα δίχτυ προστασίας, παρά μόνο η θεσμοθέτηση μιας τεράστιας αναδιανομής πλούτου από κάτω προς τα πάνω!

· Όλα αυτά, σε συνθήκες πανδημίας, ανεργίας, υποαπασχόλησης και οικονομικού μαρασμού, όλα αυτά, ενώ όλοι γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, καθώς και των «δανεικών και αγύριστων» των «μεγάλων ψαριών», των αρεστών στο «καθεστώς» της δεξιάς, τα οποία από βαθειά κόκκινα μετατρέπονται σε πάλλευκα…

· Όλα αυτά, με την πλειονότητα των μέσων μαζικής επικοινωνίας να «θάβουν» το θέμα!

Η κοινωνική ανάγκη για δίκαιη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, θέτει τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς και τους συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς προ των ευθυνών τους απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται από την υγειονομική, την οικονομική και την κλιματική κρίση. Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε και να καταργήσουμε στην πράξη το νέο πτωχευτικό νόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............