Μετόχι: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου-Καθαρισμός και αποψίλωση από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με την συγκινητική συνδρομή των γυναικών της ενορίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2020

Μετόχι: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου-Καθαρισμός και αποψίλωση από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με την συγκινητική συνδρομή των γυναικών της ενορίας

 Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι θα υποδεχθεί το επόμενο διήμερο τους πιστούς που θα θελήσουν να πάρουν την ευλογία του αγίου σε μια μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της μεγάλης εορτής θα γίνει το πρωί η Θεία Λειτουργία, ενώ την προηγούμενη ημέρα, την Κυριακή θα τελεστεί στις 4.30 το απόγευμα ο Εσπερινός. Να αναφέρουμε ότι λόγω της πανδημίας, φέτος δεν θα γίνει τραπέζι στην πλατεία του Μετοχιού, που τόση συμμετοχή και επιτυχία είχε τα τελευταία χρόνια.


Ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου. στην εκκλησία μας στο Μετόχι πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε δράσεις καθαριότητας στην αυλή αλλά και στα μεγάλα δέντρα που υπάρχουν περιμετρικά στο χώρο. Για ένα τριήμερο δούλεψαν εκεί τα συνεργεία του δήμου, με τη συγκινητική θα πρέπει να αναφέρουμε συμπαράσταση των γυναικών της ενορίας του Μετοχιού που βρίσκονται πάντα δίπλα στην εκκλησία μας και στον ιερωμένο της πάτερ Ανδρέα Δραμουντάνη.

Οι εργαζόμενοι του δήμου, με συντονιστή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και ενορίτη του Μετοχιού Μιχάλη Δραμουντάνη, καθάρισαν τον γύρω χώρο από σκουπίδια, έκαναν αποψίλωση στο μικρό δασάκι δίπλα στην εκκλησία και καθάρισαν τα κλαδιά από τα μεγάλα πεύκα της αυλής, φτάνοντας με τα ειδικά μηχανήματα σε ύψος 15 μέτρων! Στο πλευρό τους όπως είπαμε οι γυναίκες του Μετοχιού που έδωσαν και αυτές τον καλύτερο τους εαυτό για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό της εκκλησίας.

Το κάλεσμα για βοήθεια προς τον δήμο Ανωγείων είχε κάνει ο πάτερ Ανδρέας Δραμουντάνης ο οποίος μίλησε στην ΑΝΩΓΗ για την μεγάλη εορτή της Δευτέρας, την καθαριότητα από τα συνεργεία και τις γυναίκες, τονίζοντας ότι περιμένει το φτιάξιμο του μικρού δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία ώστε η εικόνα της αλλά και η ασφάλεια των πιστών να είναι η καλύτερη δυνατή.

“Ο κόσμος να έρθει στις λειτουργίες του Αγίου Δημητρίου να πάρει την ευλογία και τους άρτους, ενώ δεν θα ακολουθήσει τραπέζι στην πλατεία του Μετοχιού όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια με την μεγάλη συμμετοχή και στήριξη όλων των ενοριτών μας αλλά και του χωριού, Θα τηρήσουμε όλους τους κανόνες για την ασφάλεια των συγχωριανών μας τώρα με την πανδημία και δεν θα κάνουμε τραπέζι. Ας έχουν όλοι την ευλογία του Αι Δημήτρη” τονίζει αρχικά ο παπά Ανδρέας και συνεχίζει όσον αφορά την καθαριότητα αναφέροντας

“Ήρθαν τα συνεργεία του δήμου και καθάρισαν την αυλή και την γύρω περιοχή της εκκλησίας μας. Κυρίως όμως καθάρισαν τα δέντρα που έχουμε, έκοψαν κλαδιά, καθάρισαν τις αγκάθες γύρω γύρω. Βγήκαν σε ύψος 15 μέτρων πρέπει να σου πω, μιλάμε και ξέρεις ότι είναι τεράστια τα πεύκα στο Μετόχι.

Είναι μεγάλη η έκταση της αυλής και δεν είναι εύκολο μόνοι μας να την κάνουμε αυτή τη δουλειά, έτσι καλέσαμε βοήθεια από το δήμο. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματικά τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Καθάρισαν τα κλαδιά, τα φόρτωσαν στα μηχανήματα, έκαψαν όλα τα περιττά, έκαναν γενική καθαριότητα και τους ευχαριστούμε. Και εγώ προσωπικά αλλά και το εκκλησιαστικό μας συμβούλιο ευχαριστούμε θερμά το δήμο και τους εργαζόμενους του που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας και βοήθησαν στην καθαριότητα της αυλής και των δέντρων. Ευχαριστώ και στις γυναίκες της ενορίας μας που μόνιμα βέβαια συμπαραστέκονται στην εκκλησία στο να διατηρείτε καθαρή και όμορφη.

Οι γυναίκες της ενορίας έρχονται πάντα και βοηθάνε. Δεν χρειάζονται καν κάλεσμα, μόλις δουν ότι γίνεται κάτι στην εκκλησία, έρχονται μόνες τους και με την καλή τους διάθεση και αγάπη συνδράμουν πάντα. Καθαριότητες, πλυσίματα, γυαλίσματα, τα πάντα, μερικές φορές δουλεύουν εβδομάδα ολόκληρη, πάντα με την αγάπη τους στην Πίστη και την εκκλησία μας”.

Ολοκληρώνοντας ο ιερωμένος του ναού, καλεί τον δήμο Ανωγείων να λύσει άμεσα και το πρόβλημα του μικρού δρόμου που οδηγεί από τον κεντρικό στην εκκλησία, καθώς έχουν φύγει πέτρες και είναι επικίνδυνος κυρίως για τους ηλικιωμένους. Όπως τονίζει:

“Ζητήσαμε και τη μελλοντική τους βοήθεια και πιστεύω θα την έχουμε για τον δρόμο που βγαίνει από τον κεντρικό στην εκκλησία, καθώς έχουν φύγει πολλές πέτρες υπάρχει και κίνδυνος πτώσης κυρίως για τους ηλικιωμένους που θέλουν να περπατήσουν μέχρι την εκκλησία. Από ότι μου υποσχέθηκαν από τον Δήμο, η επιδιόρθωση αυτού του δρόμου έχει μπει στο πρόγραμμα γενικότερων έργων οδικού δικτύου στο Μετόχι που θα γίνουν σύντομα”.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των γυναικών που πάντα βρίσκονται στο πλευρό του εκκλησιαστικού συμβουλίου σε ότι χρειαστεί. Γυναίκες με ανιδιοτέλεια, πίστη και καλή καρδιά που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο και κόπο για τον Άγιο Δημήτριο που τον θεωρούν σπίτι τους. Αυτές είναι οι:Αργυρώ Δραμουντάνη (παπαδιά), Ελένη Κουτάντου, Στασούλα  Μαυρόκωστα, Σεβασμία Πασπαράκη, Μαρίκα Μαυρόκωστα, Νίνα Φρυσάλη, Ριρίκα Μανιώρου και άλλες που ίσως να μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά στον Ιερό Ναό του Μετοχιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............