Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στα Χανιά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Οκτωβρίου 2020

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στα Χανιά

 Χωρίς παρελάσεις-λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- θα τιμηθεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά.

Αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Π.Ε. Χανίων «την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α
1. Από την 8η πρωινή της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2020 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

Οι παρακάτω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

ΤΡΙΤΗ 27 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00
• Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
• Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
• Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
Οι αντιπροσωπείες μαθητών θα αποτελούνται από σημαιοφόρο και δυο παραστάτες.
• Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου θα γίνει με τη φροντίδα των Υπεύθυνων των Ομάδων Φυσικής Αγωγής & Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων, κ. Ιάκωβο Κουμή για την Δ.Δ.Ε. Χανίων και κ. Εμμανουήλ Αγγελάκη για την Π.Δ.Ε Χανίων.
• Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

Ώρα 13:00
Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου
ΩΡΑ 07.30
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45
• Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
• Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

Ώρα 11:15
• Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
• Κατάθεση στεφάνων MONO από : τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών της Σχολής Μηχανικών), εκπρόσωπο της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, εκπρόσωπο Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 17:30
Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Τον συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............