Οι ξένοι επισκέπτες «βαθμολογούν» τα Χανιά και τα μέτρα κατά της πανδημίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ξένοι επισκέπτες «βαθμολογούν» τα Χανιά και τα μέτρα κατά της πανδημίας

 Η πόλη των Χανίων «μέσα» από τα μάτια των ξένων επισκεπτών είναι το αντικείμενο ειδικής έρευνας που πραγματοποιούν από κοινού ο δήμος Χανίων και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας δήμος  και ΜΑΙΧ, προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Διερεύνηση του προφίλ επισκεπτών από το εξωτερικό στη Δυτική Κρήτη, μέσω του  αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης, βαθμός ικανοποίησης από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του δήμου Χανίων και προτεινόμενες βελτιώσεις αναβαθμίσεις»


Σύμφωνα με την σύμβαση, την οποία αναλαμβάνει να εκτελέσει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, θα διερευνηθεί η ταξιδιωτική συμπεριφορά, το προφίλ και οι προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τον Δήμο Χανίων, την τουριστική περίοδο 2020. Επίσης θα αξιολογηθεί ο βαθμός ικανοποίησης τους από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του δήμου Χανίων και την τήρηση των μέτρων και κανόνων πρόληψης εξάπλωσης του COVID-19 (κορονοϊού).


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Γιώργος Μπαουράκης, «το κομμάτι της έρευνας που αφορά τα μέτρα πρόληψης για την πανδημία είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να μπορέσουμε να καταγράψουμε  πώς οι ξένοι επισκέπτες είδαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και το σημαντικότερο να προσδιορίσουν τον βαθμό ασφαλείας που ένοιωσαν κατά την παραμονή τους στα Χανιά». 

Έμφαση θα δοθεί και στην συγκριτική αξιολόγηση δεδομένων παρελθόντων ετών που κατέχει και διαχειρίζεται στο ΜΑΙΧ με στόχο την επίδραση της πανδημίας στο brand name της πόλης των Χανίων. Σύμφωνα με τον κ. Μπαουράκη, «η έρευνα θα επικεντρωθεί στο πώς είδαν οι επισκέπτες μας βασικές υποδομές της πόλης των Χανίων. Τα ερωτήματα αφορούν την κατάσταση του οδικού δικτύου, το κυκλοφοριακό, τους χώρους πρασίνου, πάρκων και παιδικών χαρών, τα μνημεία και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , την εικόνα χώρων πολιτισμού, καθώς και θέματα που αφορούν τις υποδομές πρόσβασης Ατόμων με κινητικά προβλήματα».

Την πορεία της έρευνας θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει πενταμελής επιτροπή από δύο εκπροσώπους του ΜΑΙΧ  και τρείς του δήμου Χανίων, ενώ η ολοκλήρωσή της χρονικά τοποθετείται τον μήνα Οκτώβριο. Στην σκοπιμότητα της έρευνας αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι  σημαντικό σε συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε, να έχουμε πρωτογενή δεδομένα προσβάσιμα σε όλους που θα αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και επιστημονική εγκυρότητα την φυσιογνωμία των επισκεπτών μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας αλλά και τις αδυναμίες που καλούμαστε να διορθώσουμε».

 

Α. Νομικός

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............