Το τετραετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2020

Το τετραετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

 Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε στον Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου  Ιεράπετρας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τετραετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία στην Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και στο τέλος, πλαισιούμενος  από τους συλλειτουγούντες και τους συμπροσευχομένους Κληρικούς, τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να απαναπαύει τη μακαρία ψυχή του αοιδίμου Γέροντος και προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου μετά των αγίων και των δικαίων.  Όπως σημείωσε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Θεός τον κάλεσε κοντά Του την ημέρα της μνήμης του Αγίου Φιλοθέου που εόρταζαν τα ονομαστήριά τους οι προκατόχοι του Αρχιερείς, Φιλόθεος (Μαζοκοπάκης) και Φιλόθεος (Βουζουνεράκης), και ευχήθηκε να συνεχίσει να εύχεται και να προσεύχεται για όλους μας από το υπερουράνιο και νοερό Θυσιαστήριο, όπου πλέον ιερουργεί. 

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος  τέλεσε Τρισάγιο στην κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των εκεί αναπαυομένων μακαριστών Αρχιερέων Φιλοθέου Α΄, Φιλοθέου Β΄ και Ευγενίου.

Στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και Εφημέριοι της πόλεως και παρέστησαν συγγενείς του αοιδίμου Μητροπολίτου και άλλοι πιστοί.

Ακολούθησε καφές εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου για όλο το εκκλησιάσμα στο Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............