Το Ξενοδοχείο Δίας Η Νευρολογική Κλινική Του Μαρκομηχελάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ξενοδοχείο Δίας Η Νευρολογική Κλινική Του Μαρκομηχελάκη

A4

Το Ξενοδοχείο Δίας λίγο έξω απο το χωριό Αρχάνες στον δόμο για τον Γιούχτα υπήρξε την δεκαετία του 1970 ένα ξενοδοχείο πρότυπο για την εποχή αλλά ένα παραπάνω για την περιοχή που ήταν χτισμένο.

A3

Το ξενοδοχείο Δίας αρχικά ήταν η νευρολογική κλινική του Μαρκομηχελάκη,αυτό λοιπόν το τριώροφο κτίριο ήταν χτισμένο λίγο πιο πάνω νότια των Αρχανών σε ένα ειδυλλιακό μέρος με πανοραμική θέα.

Την έκταση αυτή πολλών στερεμάτων είχε αγοράσει ο Γιατρός Μαρκομηχελάκης και πριν χτιστεί η κλινική ήταν στη θέση αυτή ένα πολύ μεγάλο αλώνι, ο Γιατρός μετέτρεψε το ούτως η άλως προικισμένο μέρος σε παράδεισο, το κτήριο που κατασκεύασε δεν ήταν παραδοσιακό ούτε ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής έμπνευσης, ήταν ένα συνηθισμένο τριώροφο κτίριο για την εποχή μας, τότε ήταν υπέρ μοντέρνο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, έκανε όμορφη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με πετρόκτιστους τοίχους αμφιθεατρικές πεζούλες, πολλά όμορφα φυτά, πανύψηλα δέντρα, αλλά και διάφορα ζώα, όπως ελάφια και ψάρια.

Ως Νευρολογική κλινική λειτούργησε λίγα χρόνια, στην συνέχεια άλλαξε χρήση και έγινε το πολυτελές ξενοδοχεία Δίας, δυστυχώς όμως ούτε και έτσι λειτούργησε πολλά χρόνια

A5

A6

A7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............