Στ. Αρναουτάκης κατά την προσαιγιάλωση του καλώδιου στα Χα-νιά: «Ιστορική μέρα για την Κρήτη, κόποι και διεκδικήσεις πολλών ετών δικαιώνονται» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σεπτεμβρίου 2020

Στ. Αρναουτάκης κατά την προσαιγιάλωση του καλώδιου στα Χα-νιά: «Ιστορική μέρα για την Κρήτη, κόποι και διεκδικήσεις πολλών ετών δικαιώνονται»

Την διαδικασία προσαιγιάλωσης του καλωδίου της «μικρής ηλεκτρικής διασύνδε-σης» της Κρήτης παρακολούθησε στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης.
«Είναι μια ιστορική μέρα για την Κρήτη. Κόποι πολλών χρόνων και διεκδικήσεις ό-λων μας δικαιώνονται. Έρχεται το καλώδιο από την Πελοπόννησο, προχωρεί το έργο και θέλουμε παράλληλα να έχουμε και μια μείωση του ρεύματος για τους κατοί-κους της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.



Η πόντιση έγινε στον κόλπο της Κισάμου και η προσαιγιάλωση στην περιοχή Πλακά-λωνα. Όπως εξήγησαν οι τεχνικοί υπεύθυνοι το καλώδιο είναι μήκους 135 χιλιομέ-τρων και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί την καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμε-νου ρεύματος που βρίσκεται στο μεγαλύτερο βάθος, αφού φτάνει περίπου τα 1.000 μέτρα.


Στην επίσκεψη μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Ενέργειας Νίκος Καλογε-ρής, ο οποίος δήλωσε πως «ξεκινά μια νέα εποχή αφού ποντίζεται το πρώτο από μια σειρά καλωδίων που θα διασφαλίσουν τον ενεργειακό μας σχεδιασμό». Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οι-κονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης , ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, αντιδήμαρχοι των Δήμων Πλατανιά και Κι-σάμου και η Γενική διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Δοξάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............