Το Εκκλησάκι Του Τιμίου Σταυρού Στα 2453 Μέτρα Υψόμετρο Στο Ψηλορείτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σεπτεμβρίου 2020

Το Εκκλησάκι Του Τιμίου Σταυρού Στα 2453 Μέτρα Υψόμετρο Στο Ψηλορείτη

Στα 2453 μέτρα υψόμετρο, το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού διαιωνίζει την πανάρχαια συνήθεια λατρείας των Ιερών Κορυφής. To ξερολιθικό κτίσμα που αποτελείται από δύο κυκλικής κάτοψης χώρους για τη διαμονή των προσκυνητών και τον κυρίως χώρο λατρείας έχει σε κάτοψη το σχήμα θήκης βιολιού. Είναι μετόχι της Μονής Δισκουρίου

DSC_0282
Το εκκλησάκι είναι χτισμένο με απλές πέτρες του βουνού χωρίς κάποιο συνδετικό υλικό με την ίδια τεχνική που οι βοσκοί του Ψηλορείτη αιώνες τώρα φτιάχνουν τα πέτρινα μιτάτα τους. Η θέα από την κορφή του νησιού είναι μοναδική σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, ενώ τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι σκεπασμένη με χιόνια.
DSC_0292

Τα τελευταία χρόνια από τη βόρεια πλευρά του βουνού στην περιοχή του Λιβαδιώτικου αοριού κατασκευάστηκε ένα μοναδικό σε ομορφιά και σχεδιασμό περιπατητικό μονοπάτι που ονομάζεται ‘’η Στρατα του Ψηλορείτη’’ το οποίο ξεκινά από το οροπέδιο Λάκκος του Μυγερού (υψόμ.1580μ) και ανεβαίνει με τον πλέον σύντομο τρόπο στην κορφή του Τιμίου Σταυρού. Είναι πολύ καλά σηματοδοτημένο και στο μεγαλύτερο μέρος του στρωμένο με πέτρινες πλάκες που κάνουν την ανάβαση πραγματική απόλαυση.
DSC_0314

ΦΩΤ - http://pezopories.blogspot.gr/

FOTO%2BKRITI%2B(3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............