Η Παραλία Δυτικό Ή Δισκός Δυτικά Του Λέντα - kriti traveller

kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

...
Ένα Ξενοδοχείο με Δωμάτια Φωλιασμένα μέσα σε Βράχια
...
Στον ΚΟΚ Του Χωριού Ποιός Έχει Προτεραιότητα
...
Ο Φτερωτός Λέοντας Του Φρουρίου Κούλε
...
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Καλοκαιρινού
...
Οι 20 Παραλίες Παράδεισος Επί Γης
ΚΡΗΤΗ
...
Ο μοναδικός Βασίλης Σκουλάς στην Γκουβερνιώτισσα
...
Απίστευτη Τιμή Για Ξαπλώστρες Στην Κρήτη
...
Το δώρο των Κρητικών στην Έλενα Παπαρίζου
...
Τέταρτη Μεγαλύτερη Πόλη Στην Ελλάδα Το Ηράκλειο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουνίου 2022

Η Παραλία Δυτικό Ή Δισκός Δυτικά Του Λέντα

 Ξύπνησα από τον ήχο της θάλασσας. Ανοιξα το παράθυρο και την αντίκρισα.

Είμαι στο Λέντα, στην παραλία Δυτικό ή Δισκός, ένα περίπου χιλιόμετρο δυτικά μετά το Λέντα.
Ο δυτικός άνεμος φέρνει μεγάλα κύματα στην παραλία αυτή και τα νερά βαθαίνουν πολύ απότομα. Τρία μόλις βήματα και τα πόδια σας δεν ακουμπούν τον πυθμένα της θάλασσας.

A1

Το Δυτικό μοιάζει μέρος ξεχασμένο από το χρόνο. Εξακολουθεί να είναι ο παράδεισος του κάμπινγκ και δεκάδες σκηνές στήνονται κάθε καλοκαίρι κάτω από τον τεράστιο λεοντόσχημο βράχο που δεσπόζει πάνω από το Λέντα (λέοντας . Λέντας).

A2

Ο βράχος αυτός κρατά τις ακτίνες του ήλιου μακριά από τις σκηνές νωρίς το πρωί, αποτρέποντας έτσι το πολύ πρωινό ξύπνημα. Σίγουρα οι απανταχού κατασκηνωτές θα το θεωρήσουν αυτό μεγάλο πλεονέκτημα. Βέβαια στην παραλία υπάρχουν και αρκετά αρμιρίκια που προσφέρουν την σκιά τους σχεδόν όλη τη μέρα.
Αν οι χίπις έχουν εξαφανιστεί από τον υπόλοιπο κόσμο, ο Δισκός είναι το μέρος που θα συναντήσετε αρκετούς απ' αυτούς, περιστασιακούς ή μόνιμους. Θα τους βρείτε στην παραλία να έχουν στήσει πρόχειρα καταλύματα ή κάτω από την ταβέρνα του Οδυσσέα να έχουν στήσει τους πάγκους τους και να πουλούν φτηνά κοσμήματα.

A3

Στο Δυτικό υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, 3-4 ταβέρνες και μια ντισκοτέκ, η «Φυσαλίδα». Ο κόσμος που συχνάζει στο Δυτικό είναι άνθρωποι που λατρεύουν την άγρια ομορφιά της φύσης, την χαλαρή και πρωτόγονη ατμόσφαιρα και τις δυνατότητες σχετικής απομόνωσης που προσφέρει η μεγάλη παραλία.

AA

Το Δυτικό είναι καθιερωμένη παραλία για γυμνιστές και πολλές οικογένειες και ζευγάρια επιδίδονται στην απόλαυση αυτή. Στο τμήμα της παραλίας μπροστά από τις ταβέρνες η κατάσταση είναι πιο συντηρητική με «ντυμένους» λουόμενους μόνο.
Τι μπορείτε να κάνετε στο Δυτικό; Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, απολαύστε τη θάλασσα, κάντε διαλογισμό στην παραλία, νιώστε την δύναμη και την ενέργεια του ιδιαίτερου αυτού τόπου. Το Δυτικό είναι ένα μέρος που όλα είναι πιθανά και οι συμπεριφορές μη καθορισμένες. Οι εκπλήξεις δεν λείπουν, όπως το να δείτε έκπληκτοι μια κοπέλα τη νύχτα να χορεύει μπροστά στη θάλασσα συνεπαρμένη από τη μαγεία του τόπου. Οι εικόνες είναι όμορφες όλες τις ώρες της μέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το σούρουπο. Οταν πέσει η νύχτα τότε ανάβουν οι φωτιές στην παραλία, βγαίνουν οι κιθάρες από τις θήκες τους και στήνονται όμορφες μικρές παρέες. Οι περισσότεροι κατευθύνονται προς τις ταβέρνες ή το μπαράκι που υπάρχει εδώ και γενικά ο καθένας ακολουθεί τους ρυθμούς του κι επιλέγει αυτό που θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα.

A5

Για τις μέρες που ο δυτικός άνεμος θα αγριέψει τη θάλασσα στο Δυτικό, η εναλλακτική λύση είναι το διπλανό προφυλαγμένο λιμανάκι του Λέντα. Εδώ η θάλασσα είναι συνήθως πολύ πιο ήρεμη και τα νερά εξίσου καθαρά και λιγότερο απότομα. Υπάρχουν πολύ περισσότερα δωμάτια και ταβέρνες και κάποια μπαράκια-καφέ.
Η παραλία είναι αμμουδερή με λίγα αρμυρίκια να προσφέρουν την σκιά τους. Η κοινότητα έχει στήσει ομπρέλες που προσφέρονται δωρεάν (!) στους επισκέπτες. Μάλλον όμως θα πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς για να βρείτε κάποια ελεύθερη.
Αν κρατάτε μάσκα, κολυμπήστε προς την τελευταία ταβέρνα δεξιά (δυτικά) και δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε ότι δίπλα σας κολυμπά μια ή περισσότερες χελώνες Καρέττα - Καρέττα.

A6


ΑΡΘΡΟ: Γιάννης Σαματάς

ΠΗΓΗ: http://www.explorecrete.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Παραδοσιακές Συνταγές Το Καπρικό Της Μαρίνας
...
Η Υφάντρα Που Υφαίνει Και Ξεφαίνει
...
Ανδρέα Ζούλα "Εγώ, Ο Ορφέας Και Οι Ορφικοί Ύμνοι"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
.............

Post Top Ad

.............