WTM London: Συνεργασία Common Seas - Υπουργείου Τουρισμού για το PlasTICK - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Νοεμβρίου 2022

WTM London: Συνεργασία Common Seas - Υπουργείου Τουρισμού για το PlasTICK

Η διεθνής Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία Common Seas επιλέγει την Ελλάδα για την εφαρμογή του PlasTICK, του πρώτου στο είδος του εργαλείου μέτρησης, καταγραφής και διαχείρισης πλαστικών για επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας και υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού 


Το PlasTICK, το πρώτο εργαλείο μέτρησης, καταγραφής και διαχείρισης πλαστικών που απευθύνεται αποκλειστικά στον κλάδο της φιλοξενίας, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν δραστικά τα πλαστικά απόβλητα και χαίρει της υποστήριξης του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Λονδίνο, 8 Νοεμβρίου 2022 - H Common Seas παρουσίασε στην έκθεση WTM London το PlasTICK, το νέο εργαλείο μέτρησης, καταγραφής και διαχείρισης πλαστικών για τον τομέα της φιλοξενίας. Η διεθνής Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας την ευθυγράμμισή της με την αποστολή του Υπουργείου να διαφυλάξει τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος έχει τη μέγιστη συνεισφορά στο εγχώριο ΑΕΠ.

Το πρώτο εργαλείο reporting για πλαστικά για τον κλάδο της φιλοξενίας

Πρόθεση του PlasTICK είναι να ενισχύσει τον κλάδο της φιλοξενίας στον αγώνα του ενάντια στην εκτεταμένη ρύπανση από πλαστικά, που προκαλείται εν μέρει από την εξάρτηση του κλάδου από πλαστικά μίας χρήσης. Το ψηφιακό εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις φιλοξενίας να θέσουν τις βάσεις, να διδαχθούν, να βρουν τις λύσεις και να παρακολουθούν την πρόοδο προς τους στόχους μείωσης των πλαστικών.

Το PlasTICK επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετρούν ετησίως την πρόοδο που σημειώνεται προς τους στόχους της Global Tourism Plastics Initiative - GTPI (Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το πλαστικό στον Τουρισμό). Με επικεφαλής το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ, το GTPI απαιτεί από φορείς του τουρισμού να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας μια σειρά από συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες δεσμεύσεις για την κυκλική οικονομία των πλαστικών έως το 2025.

Το εργαλείο επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν έγκαιρα στις νέες ρυθμιστικές και νομικές απαιτήσεις, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη μετάβαση. Επιπλέον, το PlasTICK βοηθά τις επιχειρήσεις φιλοξενίας να ξεχωρίζουν στα μάτια υποψήφιων επισκεπτών οι οποίοι έχουν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, τοποθετώντας τους στην πρώτη γραμμή της ζήτησης ενώ παράλληλα εξελίσσει την ανάπτυξη του κλάδου, σε μια βιομηχανία που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Το PlasTICK αναπτύχθηκε από την Κοινωνική Επιχείρηση Common Seas που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ενδυναμώνει τη μετάβαση προς τη μηδενική χρήση πλαστικών τόσο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τους ωκεανούς. 

 

Προς το βιώσιμο μέλλον της Ελλάδας

Το PlasTICK έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη εντυπωσιακή σειρά πρωτοβουλιών αειφορίας των τελευταίων ετών, με την καινοτόμα προσφορά του να μεταθέτει τον έλεγχο της κατανάλωσης πλαστικών στα χέρια των επαγγελματιών του κλάδου. Η πρωτοβουλία απολαμβάνει ήδη την υποστήριξη σημαντικών παικτών στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού και επωφελείται από την τεχνογνωσία της Common Seas στον κλάδο της φιλοξενίας, με τη Σοφία Καυγαλάκη, Head of Strategy & Business Development, στο τιμόνι του ελληνικού τμήματος.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω ακόμα μια σημαντική δράση στην Ελλάδα όσον αφορά την αειφορία στον τουρισμό. Το μέλλον του πλανήτη μας μας αφορά όλους και ο αντίκτυπός του στην τουριστική βιομηχανία, έναν κλάδο άρρηκτα συνδεδεμένο με το ΑΕΠ της Ελλάδας, είναι αδιαμφισβήτητη. Ως αποτέλεσμα, η Common Seas αναδεικνύεται ως αξιόπιστος σύμμαχος του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού με την πρωτοβουλία PlasTICK που επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να κατανοήσουν και να μειώσουν ριζικά τη χρήση πλαστικού, ενώ μας επιτρέπει να καταγράφουμε την πρόοδο προς τη δέσμευσή μας για μείωση του πλαστικού στους ωκεανούς κατά 50%».

Η Jo Royle, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Common Seas, δήλωσε: «Η Common Seas είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με το κορυφαίο τουριστικό brand παγκοσμίως για την παρουσίαση του Plas-TICK και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν τουριστικό κλάδο που δεσμεύεται για τη μείωση του πλαστικού στους ωκεανούς κατά 50% και είναι αφοσιωμένος στη διαφύλαξη καθαρών και υγιών θαλασσών. Η Common Seas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι αντανακλά τη δέσμευσή τους να επιφέρουν αλλαγές».

https://commonseas.com

https://plastick.com

Σημείωση για τους συντάκτες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του PlasTICK

Σοφία Καυγαλάκη, Head of Strategy & Business Development | sophia@commonseas.com

Για περισσότερες πληροφορίες για θέματα Τύπου επικοινωνήστε:

Travelworks Public Relations

Κώστας Παναγάκης | panagakis@travelworks.gr | +30 6975871624

Εύα Τσίπη | tsipi@travelworks.gr |+306907085111

Περισσότερα για την Common Seas και το PlasTICK

Η αποστολή της Common Seas είναι να μειώσει γρήγορα και σημαντικά την ποσότητα πλαστικού που παράγεται και να σταματήσει να μολύνει τα ποτάμια και τις θάλασσές μας. Η Common Seas αντιμετωπίζει την κρίση της ρύπανσης από τα πλαστικά στοιχειοθετώντας νέα τακτική, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία, δοκιμάζοντας και κλιμακώνοντας τεχνικές λύσεις και καταλύοντας μια πολιτισμική αλλαγή στον τρόπο κατασκευής, χρήσης και απόρριψης του πλαστικού.

Το PlasTICK αναπτύχθηκε σε συνεννόηση με 125 επιχειρήσεις φιλοξενίας στην Ελλάδα και ξεκινά με την ευλογία της Ελληνικής Κυβέρνησης, διαφόρων ξενοδοχειακών ενώσεων και της Global Tourism Plastics Initiative (GTPI) – μια πρωτοβουλία υπό την καθοδήγηση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............