Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Νοεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου

 Για τον εορτασμό της επετείου του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, δήλωσε:Στη μακραίωνη Ιστορία της, η Κρήτη έχει να επιδείξει διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες και έχει προσφέρει αμέτρητες θυσίες στο βωμό της Ελευθερίας. Το Αρκάδι, με το Ολοκαύτωμά του, κατέχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των Κρητικών Αγώνων. Αποτελεί δε σημείο αναφοράς του ηρωισμού και της αυτοθυσίας, των Κρητών Αγωνιστών.

Με την Επανάσταση του 1866, που κορυφώθηκε με το Ολοκαύτωμα της ιστορικής Μονής του Αρκαδίου, άρχισε να φωτίζεται ο δρόμος που οδήγησε λίγα χρόνια αργότερα, στην απελευθέρωση της Κρήτης.

Τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Αρκάδι, και το δραματικό Ολοκαύτωμα των Κρητών Αγωνιστών, λειτούργησαν σαν θρυαλλίδα και επέδρασαν καταλυτικά στις μετέπειτα εξελίξεις. Ευαισθητοποίησαν την διεθνή κοινότητα και έτσι ήρθε γρηγορότερα η απελευθέρωση της Κρήτης.

Η τιμή και η δόξα όσων θυσιάστηκαν στην ιστορική Μονή, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ¨στεφανώνει¨ την Κρήτη, και να εμπνέει όσους πιστεύουν στην Ελευθερία και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Στις μέρες μας, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, η Θυσία και το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, εμπνέουν και καθοδηγούν τον Ελληνικό λαό, δείχνοντάς του το δρόμο των Αγώνων, της Ιστορίας αλλά και της Ελπίδας, που χάραξαν οι Επαναστάτες του 1866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............