Κτηματολόγιο: Η μη αναγνώριση δικαιωμάτων των ιδιοκτητών κληροτεμαχίων στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Νοεμβρίου 2022

Κτηματολόγιο: Η μη αναγνώριση δικαιωμάτων των ιδιοκτητών κληροτεμαχίων στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων της Π.Ε. Ηρακλείου των οποίων τα δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται από το Κτηματολόγιο, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς του Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.


«Η διαδικασία της κτηματογράφησης ακινήτων σε δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου έχει αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων καθώς τα δικαιώματά τους δεν αναγνωρίζονται» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:  «Η Πολιτεία ωστόσο, οφείλει να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες αυτούς και να ρυθμίσει το ζήτημα με το πιο πρόσφορο μέσο από άποψη νομικής κάλυψης, ισότητας αλλά και κόστους που θα επιφέρει η όποια λύση στους ενδιαφερόμενους.».

Στην Ερώτηση, σημειώνεται παράλληλα ότι επιτρέπεται η επικύρωση δικαιοπραξιών που συντάχθηκαν κατά παράβαση της αγροτικής νομοθεσίας και άρα η μεταβίβαση κατατετμημένων κλήρων, με παράταση που έχει χορηγηθεί μέχρι τις 22/3/2024 για την επικύρωση ανώμαλων δικαιοπραξιών. Ωστόσο, υπό τις παρούσες σοβούσες οικονομικές συνθήκες η προσφυγή στη λύση της επικύρωσης ανώμαλων δικαιοπραξιών είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, ενώ τίθεται και ζήτημα άνισης μεταχείρισης των ιδιοκτητών κληροτεμαχίων ανάλογα με το εάν η κατάτμηση του κληροτεμαχίου τους έγινε σε χρόνο προγενέστερο η μεταγενέστερο της έναρξης εφαρμογής του Ν. 4061/2012.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση ως προς τις λύσεις που εξετάζονται για την αναγνώριση από το Κτηματολόγιο των ιδιοκτητών κληροτεμαχίων που έχουν κατατμηθεί πριν από το 2012 και οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επικύρωση ανώμαλων δικαιοπραξιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............