Αναγκαία η παράτασης της δυνατότητας οικοδόμησης των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Νοεμβρίου 2022

Αναγκαία η παράτασης της δυνατότητας οικοδόμησης των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων

 Την αναγκαιότητα παράτασης της δυνατότητας οικοδόμησης των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων αναδεικνύει με την κατάθεση ως Αναφοράς για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της κοινής επιστολής των Προέδρων των νησιωτικών Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


Με την συγκεκριμένη επιστολή, απαριθμούνται τα σοβαρά προβλήματα λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας η οποία είχε δοθεί για τα εν λόγω οικόπεδα, τονίζεται ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν έχουν ακόμα εγκριθεί ή και προκηρυχθεί τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, ότι το Κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς και ότι οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι ως συνέπεια των παραπάνω, ελλοχεύουν κίνδυνοι μεταξύ των οποίων η απορρύθμιση της κτηματαγοράς και η ματαίωση απορρόφησης κονδυλίων Κοινοτικών προγραμμάτων.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με το αν σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα των Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............