Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ι. Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ι. Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα

 Tο απόγευμα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε τη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως στους χώρους του παλαιού οικοτροφείου στον αύλειο χώρο της Μητροπόλεως. 


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος είδε από κοντά και ευλόγησε το επιτελούμενο έργο της Σχολής, τμήματα της οποίας λειτουργούν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Ακόμα μίλησε εν συντομία για τη μακραίωνη παράδοση και την αξία των εκκλησιαστικών τεχνών της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού, αλλά και τη συμβολή τους στην εσωτερική καλλιέργεια του ανθρώπου. 


Επίσης ευχήθηκε ολόθερμα καλή δύναμη στον διδάσκοντα Αγιογράφο κ. Νικόλαο Γρινιεζάκη και καλή πρόοδο σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, οι οποίοι λαμβάνοντας την απαραίτητη γνώση μπορούν να αναδειχθούν άξιοι συνεχιστές των ιερών τεχνών της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού. 

Τέλος, ο Σεβ. πρόσφερε ως ευλογία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής φάκελλο (άλμπουμ) που περιέχει 24 ιστορικές Βυζαντινές φορητές εικόνες από μονές και ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, την οποία είχε επιμεληθεί ως Πρωτοσύγκελλος το έτος 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............