Σε διεθνές συνέδριο στη Λάρισα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο Δήμος Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Νοεμβρίου 2022

Σε διεθνές συνέδριο στη Λάρισα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο Δήμος Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στο διεθνές συνέδριο «From Chaos to Cosmos» το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από 2 έως 4 Νοεμβρίου και διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων «Major Cities of Europe». Το συνέδριο ήταν εστιασμένο στον ψηφιακό και κλιματικά ουδέτερο μετασχηματισμό των Ευρωπαϊκών πόλεων και ως εισηγητές συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων και του ακαδημαϊκού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 


Από το Δήμο Ηρακλείου ομιλητές ήταν :

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού –Ψηφιακού Μετασχηματισμού -Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ Γιώργος Σισαμάκης με τίτλο ομιλίας «Tranforming modern societies into citizen-centered smart cities:The case of the city of Heraklion» όπου παρουσίασε την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό , τα κυριότερα έργα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και τον αντίκτυπό τους στην τοπική κοινωνία 

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ. Κωστής Μοχιανάκης με τίτλο ομιλίας «Policy framework for the Sustainable Digital Transformation of Local Societies», στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε οκτώ άξονες πολιτικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών πόλεων με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου συμμετείχε και στα εργαστήρια πρακτικών εμπειριών όπου συζητήθηκαν καινοτόμες ιδέες πάνω στο κεντρικό θέμα του συνεδρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............