Καλάθι του νοικοκυριού: Μια ακόμη κοροϊδία με υπογραφή Μητσοτάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Νοεμβρίου 2022

Καλάθι του νοικοκυριού: Μια ακόμη κοροϊδία με υπογραφή Μητσοτάκη

«Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια ακόμη κοροϊδία απέναντι στους καταναλωτές, που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη. Οι φορείς της αγοράς άλλωστε, οι καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχουν επισημάνει τον κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερων αυξήσεων στα υπόλοιπα 14.000 προϊόντα που μένουν εκτός «καλαθιού». 

 


Ο μόνος που πανηγυρίζει είναι ο κ. Γεωργιάδης. Τα στοιχεία όμως για τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι αμείλικτα: Το 80% του εισοδήματος των ασθενέστερων νοικοκυριών ξοδεύεται σε ενοίκιο και τρόφιμα (ΕΛΣΤΑΤ). Το 71% των εργαζομένων έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής (ΙΝΕ – ΓΣΕΕ). Η χώρα μας είναι 1 από τις 4 στην Ευρώπη, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που ζει υπό τον κίνδυνο φτώχειας αυξάνεται από το 2019 ως το 2021, ενώ είχε μειωθεί σημαντικά από το 2016 ως το 2019 (Eurostat).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει τις προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύση στο ζήτημα της «ακρίβειας Μητσοτάκη»: Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα Ευρωπαϊκά επιτρεπτά όρια. Αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Παρεμβάσεις στην ενέργεια με ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Ουσιαστικοί έλεγχοι στη αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας, ένα θέμα για το οποίο καταθέσαμε πρόσφατα και σχετική Ερώτηση, ζητώντας ενημέρωση για το πόσους ελέγχους έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις πώλησης ειδών διατροφής, σε πόσες διαπιστώθηκε αισχροκέρδεια, καθώς και ποιο είναι το συνολικό ποσό προστίμων που επιβλήθηκαν.

Με απλά λόγια, απαιτείται αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής, με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στους πολλούς. Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή!».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............