Διοργάνωση Μαραθώνιου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Οκτωβρίου 2022

Διοργάνωση Μαραθώνιου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής»

 Στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής», 25-27 Νοεμβρίου 2022διοργανώνεται  Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες, Γούβες Ηρακλείου). Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση, δικτύωση και επιβράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων μέσω της κινητοποίησης του δημιουργικού ανθρώπινου κεφαλαίου του νησιού μας.


Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας αποτελεί δράση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Μάρκο Κουργιαντάκη, στο πλαίσιο του Έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.


Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας θα διαγωνιστούν ομάδες (project teams) οι οποίες θα αναπτύξουν μια ιδέα σε θεματολογία σχετική με τον Τομέα της Βιώσιμης Αγροδιατροφής, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώνονται στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027  ( https://ris3.crete.gov.gr/ ).

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα το οποίο οι ομάδες καλούνται να αναπτύξουν είναι:

Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου και του χαρουπιού της Κρήτης

Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από δύο (2) έως και πέντε (5) άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα ηλικίας από 18 ετών και άνω και να είναι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στελέχη επιχειρήσεων ή κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι ιδέες των ομάδων θα παρουσιαστούν δια ζώσης σε Κριτική Επιτροπή, η οποία και θα τις βαθμολογήσει με συγκεκριμένα κριτήρια.

Στις τρεις πρώτες στη συνολική βαθμολογία ομάδες, θα δοθούν τρία (3) χρηματικά βραβεία/ έπαθλα.

  • Πρώτη Θέση: 2.000€
  • Δεύτερη Θέση: 850€
  • Τρίτη Θέση: 400€

Οι ομάδες θα έχουν φυσική παρουσία στον χώρο διοργάνωσης του Μαραθωνίου Καινοτομίας και θα βοηθηθούν από ειδικούς (μέντορες) στην διαμόρφωση και παρουσίαση της ιδέας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της δράσης του Φυτωρίου Ιδεών https://ibo.crete.gov.gr/fytwrio-idewn/  και να δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022.


Διοργάνωση Μαραθώνιου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............