Το μυθιστόρημα «Νεραντζάκι με αγκάθια», του Γιώργου Βαγιωνή, γίνεται θεατρική παράσταση - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Οκτωβρίου 2022

Το μυθιστόρημα «Νεραντζάκι με αγκάθια», του Γιώργου Βαγιωνή, γίνεται θεατρική παράσταση

 Στην εκπομπή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», με τον Χρήστο Τσαντή, στο molto-radio.com

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιώργου Βαγιωνή «Νεραντζάκι με αγκάθια«, (Εκδόσεις Ραδάμανθυς) βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη 10η εκπομπή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», που παρουσιάζει ο Χρήστος Τσαντής στο molto-radio.com, κάθε Τρίτη, 8 με 9 μ.μ.. Συνταξιδιώτες η Χριστίνα Βεριβάκη (υπογράφει τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία) και η Φωτεινή Καπνισάκη (πρωταγωνίστρια). 




Στην εκπομπή ακούγεται και το ηχητικό μήνυμα του παιδοψυχίατρου Γιώργου Βαγιωνή, συγγραφέα του βιβλίου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στα Χανιά, στα τέλη Ιανουαρίου του 2023.

«Με μία σύγχρονη λογοτεχνική οπτική και τεχνική, ο Γιώργος Βαγιωνής εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις. Με ρεαλιστικό τρόπο προσεγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων του, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, και ξεδιπλώνει την ιστορία του αποκαλύπτοντας σταδιακά στον αναγνώστη τα μυστικά που κρύβει. Πρόκειται για ένα βιβλίο με έντονα θεατρικά στοιχεία, το οποίο κερδίζει τον αναγνώστη με την αλήθεια του»… Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της έκδοσης.

Θέλουμε να θέσουμε στο επίκεντρο το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης και των ψυχικών διαταραχών, και στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τα ζητήματα αυτά

«Ένα βιβλίο που ήθελε να γίνει θεατρική παράσταση»

Το μυθιστόρημα «Νεραντζάκι με αγκάθια» του Γιώργου Βαγιωνή ανεβαίνει στο θέατρο Βλησίδης, στα τέλη Γενάρη του 2023.

Σκηνοθεσία – θεατρική διασκευή: Χριστίνα Βεριβάκη

Παίζουν: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη

Μία παραγωγή των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Λίγα λόγια για τους στόχους αυτής της παράστασης:

Η κεντρική ιδέα της δράσης πηγάζει μέσα από το βιβλίο του παιδοψυχίατρου Γιώργου Βαγιωνή «Νεραντζάκι με αγκάθια», στο οποίο αποτυπώνεται η επίδραση της κακοποίησης στον ανθρώπινο ψυχισμό. Το έργο εστιάζει στη γυναικεία κακοποίηση, στις ψυχικές διαταραχές που αυτή επιφέρει, ενώ παράλληλα θέτει στο «μικροσκόπιο» το πλαίσιο που ορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις στο σύγχρονο κόσμο. Με ρεαλιστικό τρόπο ο συγγραφέας προσεγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων του, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, και ξεδιπλώνει την ιστορία του αποκαλύπτοντας σταδιακά στον αναγνώστη τα μυστικά που κρύβει.

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο με έντονα θεατρικά στοιχεία, το οποίο κερδίζει τον αναγνώστη με την αλήθεια του, το οποίο έχει διασκευάσει ειδικά για το θέατρο η Χριστίνα Βεριβάκη.

Με άξονα το έργο και το βιβλίο θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις που θα εστιάζουν στην ίδια θεματολογία και επικεντρώνουν στην ευαισθητοποίηση και στην έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Σύνθετη πολυμορφική δραστηριότητα, με θεατρική παράσταση βασισμένη σε διασκευή λογοτεχνικού έργου, και εργαστήρια Ψυχοδράματος, Δημιουργικής Γραφής, Θεατρικού Παιχνιδιού και Αυτογνωσίας

Θέλουμε να θέσουμε στο επίκεντρο το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης και των ψυχικών διαταραχών, και στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τα ζητήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............