Ολοκληρώθηκε το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADTU με συν-διοργανωτή το ΕΑΠ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Οκτωβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADTU με συν-διοργανωτή το ΕΑΠ

 Με μεγάλη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον κόσμο της διαδικτυακής, μικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από περισσότερες από 25 χώρες, ολοκληρώθηκε το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU), το οποίο φέτος συνδιοργανώθηκε με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολεμικού Μουσείου, 19-21 Οκτωβρίου.



Είναι η πρώτη φορά που το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADTU φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαίωσε τη διείσδυση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή κοινότητα που δραστηριοποιείται στη διαδικτυακή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση πανευρωπαϊκά. Άλλωστε, το ΕΑΠ διατηρεί μία από τις πρώτες θέσεις, παγκοσμίως, μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων που προσφέρουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σταθερά, τα τελευταία χρόνια.

Στο φετινό Συνέδριο συμμετείχαν 150 εμπειρογνώμονες και 255 σύνεδροι από 28 χώρες, οι οποίοι συζήτησαν τις θεμελιώδεις αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν για την προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Το Συνέδριο συνδύασε κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εγγράφων, ένα ειδικό ερευνητικό τμήμα, ειδικές θεματικές συνεδρίες και εργαστήρια. Μεταξύ άλλων, οι εμπειρογνώμονες διερεύνησαν τις αλλαγές που απαιτούνται για την ψηφιακή αναβάθμιση, τις νέες τάσεις στην ψηφιακή Ανώτατη Εκπαίδευση, το ζήτημα των (διεθνών) μικροδιαπιστευτηρίων των εκπαιδευομένων (microcredentials, Micro-Masters, nano-degrees), την οργάνωση ψηφιακών μαθημάτων στις δεξιότητες του 21ου αιώνα, δηλαδή, τις ικανότητες και μαθησιακές διαθέσεις που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητες για επιτυχία στην κοινωνία του 21ου αιώνα (επικοινωνιακές δεξιότητες, κοινωνική ευθύνη, δημιουργικότητα, περιβαλλοντική συνείδηση, κριτική σκέψη και ψηφιακό γραμματισμό) κ.ά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και τα θέματα συζήτησης στην ολομέλεια και στις ομάδες εργασίας στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://conference.eadtu.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............