Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Οκτωβρίου 2022

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι

 Σχολείο – «στολίδι» με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές φιλοξενεί συνολικά 350 παιδιά – Σέγκος : Είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης.


Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι, στη θέση «Κοψά» στην Ανώπολη του Δήμου Χερσονήσου.

Το νέο σχολικό συγκρότημα έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί σχολείο – «πρότυπο» που απαντά στις ανάγκες μίας σύγχρονης δομής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα οραματικό έργο δεκαετιών που άνοιξε τις πύλες του την εφετινή σχολική περίοδο για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος επεσήμανε : «Είμαστε περήφανοι γιατί στον Δήμο Χερσονήσου θα λειτουργήσει μία από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες στην Κρήτη. Ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο και “οδηγό” για το πως θα πρέπει να είναι οι δομές εκπαίδευσης.


 Το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι προσφέρει ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που φιλοξενεί και στους εκπαιδευτικούς για το λειτούργημά τους. Είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Στο σχολικό συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού για τη λειτουργεία του ολοήμερου, βιβλιοθήκη, ανοιχτό γήπεδο, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες (ένας για το δημοτικό και ένα για το νηπιαγωγείο) και ειδικοί χώροι υγιεινής.

Όσον αφορά την εγκατάσταση θέρμανσης – κλιματισμού αυτή σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς την χρησιμοποίηση υγρών καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............