ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Οκτωβρίου 2022

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

  Υλικά για 4 άτομα



  • 4 αχλάδια μέτρια
  • 1 φιάλη κρασί
  • 300 γρμ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους γαρύφαλλο
  • λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας
ahladia_gemista

Για τη γέμιση

300 γρμ. μυζήθρα γλυκία
1 αυγό
100 γρμ. μελι
φυστίκια κάσιους


Εκτέλεση

Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.



Συνταγή: Γιώργος Ρολάκης



Tips: 

Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............