31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Οκτωβρίου 2022

31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

 DSCN5900

Από το 1924 η 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, γιορτάζεται η μέρα της αποταμίευσης ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.
download%2B%25281%2529

Κάντε την αρχή, με έναν κουμπαρά
Εάν μέχρι σήμερα δεν είχατε πάρει κουμπαρά στο παιδί σας, ήρθε η μέρα που μπορείτε να το κάνετε. Πάρτε έναν κουμπαρά χωρίς κούμπωμα, τον οποίο θα πρέπει να σπάσετε για να πάρετε το περιεχόμενο του. Μάθετε το παιδί σας να αποταμιεύει το χαρτζιλίκι που του περισσεύει ή τα ψιλά που του αρέσει να «συλλέγει» όταν τα βρίσκει στο τραπέζι της κουζίνας. Εξηγήστε του ότι εάν μαζέψει αρκετά θα μπορέσει σύντομα να πάρει κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι και η ικανοποίηση του πως τα κατάφερε μόνος του θα είναι μεγαλύτερη.

Ο πρώτος αποταμιευτικός λογαριασμός
Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας στην τράπεζα και ανοίξτε ένα λογαριασμό για εκείνο. Βάλτε τα πρώτα λεφτά εσείς και μετά φροντίστε τα λεφτά που δίνουν συνήθως οι γιαγιάδες και οι παππούδες να πηγαίνουν εκεί, όπως και ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορείτε να διαθέτετε εσείς κάθε μήνα, όσο μικρό κι αν είναι. Αυτά τα λεφτά εξηγήστε του πως θα του φανούν πολύ χρήσιμα όταν έρθει η ώρα να σπουδάσει.

DSCN5900

Οικογενειακό ταμείο
Για να δείξετε ότι όλη οικογένεια συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, πάρτε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι, βάλτε το στην κουζίνα σας και εκεί βάζετε καθημερινά ότι ψιλά έχετε. Σκοπός είναι όταν μαζευτεί ένα καλό ποσό, να κάνετε κάτι όλοι μαζί, να πάτε να φάτε πίτσα, να πάτε στο Λούνα Παρκ ή ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή.

Για την αξία των χρημάτων
Οι υπερκαταναλωτικές τάσεις του παρελθόντος που σχεδόν όλοι είχαμε πρέπει να γίνουν η αφορμή για να δημιουργήσουμε νέους, πιο υπεύθυνους και πιο ευσυνείδητους ανθρώπους. Να τους μάθουμε ότι αξία δεν έχουν τα υλικά, αξία έχει να μπορείς να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις για να γεμίζεις με εμπειρίες και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Γιατί κανένα αυτοκίνητο και κανένα ρούχο δεν μπορεί να χτίσει την προσωπικότητα του και να σε χρήσιμο, επιτυχημένο και πραγματικά ευτυχισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............