5 Λόγοι Που Το Παιδί Έχει Ανάγκη Τον Μπαμπά Του - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Οκτωβρίου 2022

5 Λόγοι Που Το Παιδί Έχει Ανάγκη Τον Μπαμπά Του

 Πολλοί στέκονται στη σημαντικότητα του ρόλου των μαμάδων στην ανατροφή των παιδιών και παραγνωρίζουν την προσφορά των μπαμπάδων. Το θέμα όμως είναι ότι το παιδί σας έχει εξίσου ανάγκη τον μπαμπά του για μια σειρά από λόγους. Δείτε τους κυριότερους:

vf

  • Μπορεί η μαμά να σηκώνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι και της ανατροφής, όμως και ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου καταλυτικός στην εξασφάλιση εσωτερικής γαλήνης του παιδιού, καθώς και στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι μαμάδες θα μεγάλωναν όπως πρέπει τα παιδιά τους μόνες τους!

  • Ο μπαμπάς, λόγω διαφορετικού ψυχισμού και νοοτροπίας από τη μαμά, προσφέρει στο παιδί πράγματα που εκείνη λόγω φύλου δεν τα έχει σε μεγάλο βαθμό και βέβαια λειτουργεί υποστηρικτικά στη σύντροφό του σε όλη την πορεία της ανατροφής.

  • Όταν το παιδί έχει ελεύθερο χρόνο, έχει τη δυνατότητα να καταπιαστεί με πιο ενεργητικές δραστηριότητες με τον μπαμπά παρά με τη μαμά του, η οποία είτε λόγω περιορισμένου χρόνου, είτε λόγω σωματικών αντοχών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με την ίδια ευκολία.

  • Όταν το παιδί μεγαλώσει και επιζητά τη συμβουλή των γονιών του σε ένα θέμα, ο μπαμπάς του προσφέρει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων, άρα τη δυνατότητα να σκεφτεί πιο σφαιρικά και να καταλήξει στην πιο σωστή για εκείνο απόφαση. Σε ορισμένα θέματα μάλιστα, ο μπαμπάς ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στο παιδί, συγκριτικά με τη μαμά.

  • Τεράστιας σημασίας και ο ρόλος του μπαμπά ως πρότυπο. Μέσα από αυτό που πρεσβεύει, το αγόρι ταυτίζεται μαζί του και οικειοποιείται ανάλογο προφίλ με βάση το φύλο, ενώ το κορίτσι δένεται απίστευτα μαζί του και ασυνείδητα αναζητά στη ζωή της σύντροφο με χαρακτηριστικά παρεμφερή με του μπαμπά της. Και αυτό να μην ισχύει όμως, σίγουρα έχει ως πρότυπο σωστής συμπεριφοράς του άντρα στο άλλο φύλο την αντίστοιχη του μπαμπά της απέναντι σε εκείνη και τη μαμά της.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............