Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου απευθύνει τον χαιρετισμό του για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Οκτωβρίου 2022

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου απευθύνει τον χαιρετισμό του για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, εξήρε το πνεύμα της αυτοθυσίας των προγόνων ηρώων μας, αναφέροντας ότι «Σύσσωμος ο Ελληνισμός εορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Ελληνες. Τιμή για τους προγόνους μας που με ομοψυχία στράφηκαν απέναντι στον επίδοξο κατακτητή, αλλά και ενάντια σε ό,τι εκείνος πρέσβευε, τον ναζισμό, τον φασισμό, την καταπίεση και τη μισαλλοδοξία. 



Το Ελληνικό Εθνος επέλεξε μαζικά και αποφασιστικά να πει «ΟΧΙ». Επέλεξε να πολεμήσει για την ελευθερία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, και να μη σταθεί στο περιθώριο της Ιστορίας. Το «ΟΧΙ» δεν το είπε ένας, το είπε με τη στάση του ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Η Ημερήσια διαταγή της 28ης Οκτωβρίου 1940 « Αξιωματικοί και οπλίται της Ογδόης Μεραρχίας αμυνθήτε του Ιερού Πατρίου εδάφους μετά φανατισμού εναντίον του επιδρομέως όστις μέλει να προσβάλη ημάς υπούλως και ανάνδρως». αποτελεί την επιτομή όσων χαρακτηρίζουν τους Ελληνες και τον Τόπο μας, την ενότητα, την αυταπάρνηση, την αγάπη για την πατρίδα, το φιλότιμο!

Αποτίουμε σήμερα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, φόρο τιμής σε όλους που θυσιάστηκαν, αποτίουμε φόρο τιμής για τα παιδιά του Λιμενικού Σώματος και του Εμπορικού ναυτικού, δύο σώματα που έπαιξαν πολύ σπουδαίο ρόλο στον αγώνα κατά του Αξονα, με τεράστιες απώλειες σε ανθρώπους και πλοία. Μην ξεχνούμε την γενική κλήση προς όλα τα ελληνικά πλοία που ταξίδευαν στον Ειρηνικό: «Σας ανατίθεται ο αγών των θαλασσίων πολεμικών μεταφορών…».

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς τόνισε ότι « Η θυσία των προγόνων μας ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Στέκουμε υπερήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα

διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του λαού μας. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και την αγνή φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας».

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!

Χρόνια Πολλά Ελληνες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............