Οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε απόγνωση τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Αυγούστου 2022

Οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε απόγνωση τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

 Συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ηρακλείου πραγματοποίησε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, που όπως είναι γνωστό είναι και ο ίδιος πολύτεκνος, πρώην μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων και νυν μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων.


Στις συναντήσεις συζητήθηκε η συνεισφορά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και επισημάνθηκε η αναγκαιότητας στήριξης και ενίσχυσής τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο κινήτρων που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού, όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη απογραφή. Συζητήθηκαν επίσης οι πολλές και σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης. Ο Χάρης Μαμουλάκης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των Συλλόγων, δεσμεύτηκε ότι θα τις μεταφέρει στο Κοινοβούλιο και σε δήλωσή του ανέφερε:«Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Οι τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε μια αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης, φέρνοντας σε απόγνωση νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το σύνολο της κοινωνίας. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται και οι τρίτεκνες με τις πολύτεκνες οικογένειες. Οι ανάγκες τρέχουν, τα έξοδα δεν καλύπτονται και όπως συζητήσαμε με τις διοικήσεις των Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ηρακλείου, η κατάσταση είναι οριακή. Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου με επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών προσπαθεί να κρύψει τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας, αδειάζει τα δημόσια ταμεία και δεν λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που πετυχαίνει, είναι να έρχονται νέα, μηνιαία χαράτσια για όλους τους καταναλωτές, με ευφάνταστες ονομασίες όπως «μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου» όπως ανακοινώθηκε.Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον τομέα της ενέργειας, είναι πλέον αποδεδειγμένη. Οι συνέπειές της, τραγικές. Και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής το συντομότερο δυνατόν, πιο επιβεβλημένη από ποτέ.».

 

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μ. Αχλαδιανάκης και τα μέλη της Διοίκησης Ν. Γιαλυτάκης, Γ. Κοζυράκης, Δρ. Βασιλειάδης και Αργ. Τσιντάρη.Στη συνάντηση στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ηρακλείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γ. Παρασύρης και τα μέλη της Διοίκησης Χ. Νησωτάκης, Ελ. Κομνηνού – Βιδάκη, Ν. Διβινής, Μ. Μπραγουδάκη, Ν. Σφακιανάκης, Π. Γιαννακάκη και Γ. Αρβανιτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............