Εκδήλωση για τη Μινωϊκή Ζωή στον Άγιο Χαράλαμπο Οροπεδίου Λασιθίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Αυγούστου 2022

Εκδήλωση για τη Μινωϊκή Ζωή στον Άγιο Χαράλαμπο Οροπεδίου Λασιθίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Το Δ.Σ του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Αγίου Χαραλάμπου Οροπεδίου Λασιθίου «το Γεροντομουρί», στα πλαίσια των θεσμικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Μινωική Ζωή», διοργανώνει και φέτος  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης θεματική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο. 


Στόχος, η ανάδειξη τόσο του σπηλαίου του χωριού όσο και της ζωής των κατοίκων του τόπου, του Οροπεδίου Λασιθίου, την περίοδο της λειτουργίας του Ιερού Μινωικού Σπηλαίου Αγίου Χαραλάμπους. Οι εκδηλώσεις αγκαλιάζουν όλο το Οροπέδιο Λασιθίου, αποτελούν δε μία προσέγγιση αποτύπωσης της απλής καθημερινής ζωής των προγόνων στον χώρο και στον χρόνο.

Φέτος το θέμα της εκδήλωσης είναι :

«Η πόλη ΔΙΚΤΑ στο Οροπέδιο και Κτηνοτροφικές καταγραφές στη Μινωϊκή περίοδο με βάση τις πινακίδες καταγραφής Προϊόντων στα αρχεία της Γραμμικής Β».

Κύριος Ομιλητής της φετινής εκδήλωσης θα είναι ο Σπουδαίος Κρητικός Ερευνητής Τσικριτσής Μηνάς, Δρ. Θ. ΑΠΘ. Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, ώρα 19.30 στην πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από Κρητική Μουσική, ενώ θα διανέμεται στους προσκεκλημένους δωρεάν φαγητό αντιπροσωπευτικό της τελετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............