Συνεχίζονται οι δρομολογημένες ενέργειες για τη νήσο Χρυσή στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης προστασίας της - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουλίου 2022

Συνεχίζονται οι δρομολογημένες ενέργειες για τη νήσο Χρυσή στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης προστασίας της

 Συνεχίζονται οι δρομολογημένες ενέργειες για τη νήσο Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας Κρήτης σχετικά με την πορεία των, υπό προτεραιοποίηση, μέτρων/δράσεων που προβλέπει το Σχέδιο Δράσης.



Στη συνεδρίαση, με στόχο να ξεπεραστούν σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούνται, αποφασίστηκε η παραχώρηση ταχύπλοου σκάφους στην Δασική Υπηρεσία, η υλοποίηση επείγουσας σημασίας δασοκομικά έργα (απομάκρυνση ξύλινων διαδρόμων και κατασκευών, οριοθέτηση κεδροδάσους, τοποθέτηση πινακίδων) και η ανάθεση της διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε δικηγορικό γραφείο.
Σε σχετική συνεδρία αυτοδιοικητικών φορέων της Ιεράπετρας Λασιθίου, μελών της επιτροπής για τη νήσο Χρυσή και εκπροσώπων επιστημονικών ιδρυμάτων, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου προς υπογραφή οι έτοιμες προγραμματικές συμβάσεις με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αντίστοιχη για το θαλάσσιο περιβάλλον με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία σύνταξης της προγραμματικής σύμβασης για την πρόταση εκπόνησης μελέτης εγκατάστασης λιμενικής προβλήτας που υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Ιεράπετρας.

Τέλος συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της προετοιμασίας ειδικά για το νησί, της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον οικότοπο των παραλιών, που σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων προστασίας και αποκατάστασης του οικότοπου, ύψους 350.000 ευρώ. Η Επιτροπή θα αναλάβει να εξειδικεύσει τις δράσεις σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες Ερευνητικών Ιδρυμάτων, ώστε να υλοποιηθεί μια συντονισμένη στρατηγική διερεύνησης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου ξήρανσης των αρκεύθων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............