Ένα Κρητικό εστιατόριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουλίου 2022

Ένα Κρητικό εστιατόριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας

 Το εστιατόριο Peskesi βραβεύτηκε ως το”Καλύτερο εστιατόριο παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλαδα “ από τον οδηγό Gault & Millau.


Ο Gault & Millau είναι θεσμός διεθνούς εμβέλειας με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας. 

Εκδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες και κάθε έκδοση περιλαμβάνει επιλογές εστιατορίων που πληρούν μια σειρά συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Το εστιατόριο Peskesi που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείουυ , πρεσβεύει την αυθεντική κουζινα του νησιού. 

Δημιουργός του εστιατορίου ειναι ο Παναγιώτης Μαγγανάς , και όπως ο ίδιος λέει , δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το αυτονόητο , δηλαδή να αναβιώνει παλιές συνταγές και ξεχασμένα υλικά του τόπου του .

Το εστιατόριο Peskesi είναι ήδη πολυβραβευμένο και με εκτενείς αναφορές στον εγχώριο και διεθνή τύπο.

Κύριε Μαγγανά πως νιώθετε για την βράβευσή σας ως το”Καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας για το 2020 από το Gault&Millau;

Νιώθω μεγάλη χαρά αλλα και βαρος συγχρόνως. Μεγάλη χαρά γιατί επιβραβεύεται ο κόπος μας , αλλα και βάρος γιατί αυξάνονται οι προσδοκίες των ανθρώπων που μας επισκέπτονται .

Που νομίζετε οτι οφείλεται αυτή η επιτυχία σας;

Το εστιατόριο μας βασίζεται σε 3 πυλώνες απο την ημέρα που άνοιξε . 

Πρώτον στην πολυετή έρευνα της γαστρονομικής μας παράδοσης , η οποία συνεχίζεται ακομη και σήμερα, δεύτερον στο βιολογικό αγρόκτημα που διατηρούμε στο Χαρασό όπου σε μία καλλιεργήσιμη έκταση 100 στρεμματων παράγουμε βιολογικά λαχανικά , αυγά, βότανα , μέλι και ελαιόλαδο, τα οποία χρησιμοποιούμε στο εστιατόριο , δίνοντας μας τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξιας , και τρίτον , η ομάδα που απαρτίζει το Peskesi , που υπηρετεί πιστά ενα κοινό όραμα , να δουμε την Κρήτη μας να πρωταγωνιστεί γαστρονομικά , όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλα και στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί η Κρήτη μας μπορεί.. Φαίνεται αυτό το τρίπτυχο να λειτουργεί.Μπορειτε να μας εκμυστηρευτείτε κάποια απο τα μελλοντικά σας σχεδια;

Ενα απο τα σχέδια μας ειναι , στο αγρόκτημα να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας με θέματα την περιβαλλοντική ευαισθητοποιηση , βιοποικιλότητα και τροφοσυλλογή, αλλά και για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που θα αφορά γνωριμία με το ποιοτικό ελαιολαδο , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, συνδυασμούς με το φαγητό.κ.α.

Επίσης το εστιατόριο μας είναι ήδη βιώσιμο, δηλαδή τηρεί πιστά τις αρχές της βιωσιμότητας 

-προέλευση πρώτων υλών

-κοινωνία

-περιβάλλον

και έχουμε στόχο με διάφορες ενέργειες να επηρεάσουμε και άλλους να μπουν σε αυτή τη φιλοσοφία , γιατί για εμας είναι σημαντικό να καλύπτουμε τις ανάγκες του παρόντος, χωρις να θέτουμε σε κίνδυνο την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............