Στην ατζέντα της συνάντησης Βασίλη Κικίλια με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο οι στρατηγικές ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουλίου 2022

Στην ατζέντα της συνάντησης Βασίλη Κικίλια με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο οι στρατηγικές ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος

 Στην ατζέντα της συνάντησης Βασίλη Κικίλια με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο οι στρατηγικές ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, η περαιτέρω ανάδειξη του brand της Χερσονήσου και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδουΣτην υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε ο Δήμος Χερσονήσου να ενισχύσει το τουριστικό του brand και να αναδείξει περαιτέρω τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που τον κατατάσσουν σε έναν από τους κορυφαίους, διεθνώς, προορισμούς για εκατομμύρια επισκέπτες, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο του Δήμου Χερσονήσου και της Κρήτης γενικότερα στο τουριστικό προφίλ και την εξωστρέφεια της χώρας ενώ επεσήμανε την ισχυρή τουριστική δυναμική του νησιού και τις δυνατότητες ενίσχυσης με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ο κ. Σέγκος ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για τις πολιτικές τουρισμού του Δήμου Χερσονήσου που αφορούν τόσο στις αμιγώς τουριστικές περιοχές όσο και στην ενδοχώρα του δήμου με αναφορές στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση του τόπου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου έκανε ειδική αναφορά στο μεγάλο project ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Χερσονήσου για το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου ο διαγωνισμός της μελέτης και έχουν ήδη εξασφαλιστεί 8.000.000 ευρώ για την υλοποίηση των έργων που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ο κ. Σέγκος ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού για τον στόχο της δημοτικής αρχής Χερσονήσου να συνδέσει τον Τουρισμό με τον Πολιτισμό αξιοποιώντας τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην επαναλειτουργία της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής στο Καστρί που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό και στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από 12 αιώνες, Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου.

Ο κ. Σέγκος ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμό την επαναλειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της σχολής με τον κ. Κικίλια να δεσμεύεται πως θα εξετάσει το θέμα.

Ο υπουργός Τουρισμού και ο Δήμαρχος Χερσονήσου συζήτησαν για τις δυνατότητες προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή, την προοπτική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και τη «θεμελίωση» μίας γόνιμης συνεργασίας, συμφωνώντας πως ο Δήμος Χερσονήσου έχει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού για την επίσκεψή του, σημειώνοντας πως η συνεργασία της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος είναι απαραίτητη.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο τόπος μας δείχνει να διατηρεί αντοχές και να κερδίζει το “στοίχημα” της επανάκαμψης στον τουρισμό παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η συνεργασία της αυτοδιοίκησης, της πολιτείας και των φορέων του τουρισμού είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε πως : «Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να καλυφθούν οι τεράστιες απώλειες που άφησε η πανδημία και η σταδιακή επιστροφή σε

αφίξεις και έσοδα στα μεγέθη του 2019 δείχνει να επιτυγχάνεται. Την ίδια ώρα όμως απαιτείται ένας οραματικός σχεδιασμός, με ορίζοντα δεκαετιών, για να θέσουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο μοντέλο του τουρισμού που η χώρα και ειδικά ο Δήμος Χερσόνησος μπορεί να υποστηρίξει».

Τον Υπουργό Τουρισμού συνόδευε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης καθώς επίσης και στελέχη του υπουργείου Τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αναστασάκης, Μανόλης Ανυφαντάκης, Κώστας Ζαχαριουδάκης, Μανόλης Καλαϊτζάκης και Γιώργος Μπαγουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............