Κινδυνεύει με κατάρρευση ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας Κεράς στον Σάρχο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιουλίου 2022

Κινδυνεύει με κατάρρευση ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας Κεράς στον Σάρχο

 Τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσης του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κεράς που βρίσκεται στον Σάρχο του Δήμου Μαλεβιζίου, αναδεικνύει με Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή της Τομεάρχη Σίας Αναγνωστοπούλου και των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


«Ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Κρήτης που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας της αδιαφορίας του Υπουργείου Πολιτισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: 


«Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει καταρτήσει τον κατάλογο των απαραίτητων μελετών προκειμένου να προχωρήσουν οι τεχνικές εργασίες για τη διάσωση του ναού, όπως είναι η υπόγεια στήριξη και η αποκατάσταση της οροφής, αλλά δυστυχώς, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει εξασφαλιστεί την απαιτούμενη χρηματοδότησή τους. Είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο οφείλουμε να αφυπνίσουμε την Υπουργό, έτσι ώστε να διασωθεί ο ναός και να αναδειχθεί η σπουδαιότητά του, με τρόπο που να ενισχύει και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής του Μαλεβιζίου.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............