Χάρης Μαμουλάκης : Μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για το τρένο στην Κρήτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιουλίου 2022

Χάρης Μαμουλάκης : Μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για το τρένο στην Κρήτη

 «Με την κλιματική αλλαγή να μας υποχρεώνει να υλοποιήσουμε εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης της ενέργειας και των μετακινήσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης να παρέχει τους πόρους και τα ήδη δρομολογημένα, κυρίως από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έργα στην Κρήτη, όπως το αεροδρόμιο Καστελλίου και ο ΒΟΑΚ, να έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες προοπτικές, η συζήτηση για τη δημιουργία του Προαστιακού Ηρακλείου​ καθίσταται κάτι παραπάνω από επίκαιρη. 



Ήρθε πλέον η στιγμή να αρθούν και οι κυβερνητικές αντιρρήσεις και να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελλίου με την πόλη του Ηρακλείου – και όχι μόνο – με ένα «πράσινο» μέσο σταθερής τροχιάς, με κοινωνικό πρόσημο, που θα δίνει τη δυνατότητα της γρήγορης, ασφαλούς και οικονομικής μετακίνησης. Για όλους. Όπως γίνεται και σε διεθνές επίπεδο.

Η συγκυρία είναι ιδανική. Η συνεργασία και ο συντονισμός των δυνάμεων που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας, η δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για το τρένο στην Κρήτη, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Τώρα είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης. Τώρα είναι η στιγμή για να εξετάσουμε σοβαρά και μεθοδευμένα την δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς φιλικού προς το περιβάλλον. Γιατί, αν όχι τώρα, πότε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............