εγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου και Κοκκίνη Χάνι. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιουλίου 2022

εγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου και Κοκκίνη Χάνι.

 Σε τροχιά υλοποίησης οραματικά έργα στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων στο Δήμο Χερσονήσου – Σέγκος : Έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας

Οραματικές παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση βάζει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος Χερσονήσου προωθώντας έργα με ισχυρή και πολύπλευρη αναπτυξιακή δυναμική.Σε αυτό το πλαίσιο υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου και Κοκκίνη Χάνι.

Το έργο πέρασε από σαράντα κύματα, απεντάχθηκε το 2017, ωστόσο με την επιμονή και τις συντονισμένες ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής Χερσονήσου εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις και πλέον το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.130 .000 ευρώ μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης.

Σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων σε Χερσόνησο, Μάλια και Γούβες, δρομολογούνται πλέον λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών που ταλανίζουν τον Δήμο Χερσονήσου, αλλάζοντας το status quo τόσο σε θέματα επεξεργασίας λυμάτων όσο και αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση.

Παράλληλα, καλύπτεται το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων.

«Ξεκινούν άμεσα εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση. Πρόκειται για έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Ο βιολογικός Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου, Κοκκίνη Χάνι είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα. Από τη μία θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και από την άλλη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλου όγκου υδάτινων πόρων για άρδευση».

Το έργο αφορά στην κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που ενσωματώνει τις νεότερες τεχνολογίες επεξεργασίας με μεμβράνες. Εξασφαλίζεται έτσι πολύ καλή ποιότητα εξόδου επεξεργασμένων λυμάτων ώστε να προστατεύεται αφενός το φυσικό περιβάλλον αλλά και να γίνεται πιο εύκολη η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων και να εξοικονομούνται φυσικοί πόροι.

Σκοπός του έργου είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των παραγόμενων αστικών λυμάτων των οικισμών Καρτερού, Κοκκίνη Χάνι, Βαθειεανού Κάμπου του Δήμου Χερσονήσου.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Μανόλη Ματθαιάκη, του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη, των αντιδημάρχων Κώστα Αναστασάκη, Κώστα Ζαχαριουδάκη και Μανόλη Καλαϊτζάκη και των αναδόχων του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............