4 νησιά που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιουλίου 2022

4 νησιά που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

 Πανέμορφα μικρά νησιά που μπορείτε να τα γυρίσετε με τα πόδια και με ποδήλατο.


Ειδικά όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις και επιθυμούν να ξεφύγουν από τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις τα μικρά νησιά που δεν χρειάζεται το αυτοκίνητο παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων τους. 


Επιπλέον, τα συγκεκριμένα νησιά είναι η τέλεια επιλογή αν έχετε μικρά παιδιά και θέλετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου να βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής σε μια ονειρεμένη παραλία αποφεύγοντας να φορτώνετε πράγματα και να κάνετε μια μεγάλη απόσταση για να κολυμπήσετε.

Πόσες φορές έχετε αναζητήσει εκείνα τα μέρη στην χώρα μας που δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, αντίθετα υπάρχει η δυνατότητα να τα γυρίσετε είτε με τα πόδια είτε απλά νοικιάζοντας ποδήλατο;

Η χώρα μας έχει αρκετά νησιά που δεν χρειάζεται το αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστοί προορισμοί που μέχρι κάποτε δεν είχε φτάσει καν ο τουρισμός μέχρι εκεί ή τουλάχιστον δεν συγκέντρωναν μεγάλο ποσοστό τουριστών.

Σχοινούσα
Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι η ιδανική επιλογή για να τα επισκεφτείτε αν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε οδικών. Από τα ωραιότερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, πιο ανεξερεύνητη, είναι η Σχοινούσα που φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της και τις ήρεμες διακοπές. Σ΄ αυτόν τον παράδεισο οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια ή αν θέλετε με ποδήλατο.

Η Σχοινούσα είναι τόσο μικρή που γυρίζεται με τα πόδια, ενώ αν σας ενδιαφέρει η πεζοπορία έχει πολλά μονοπάτια για να κάνετε διαδρομές σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Από τις παραλίες του νησιού, οι οποίες επί των πλείστων δεν είναι οργανωμένες και έχουν αμμουδιά με καταγάλανα νερά, είναι ο Αλμυρός με τιρκουάζ νερά και ιδανική επιλογή για οικογένειες, ο Γερολομνιώνας με βαθιά λίγο πιο δροσερά νερά και έναν υπέροχο βυθό για εξερεύνηση, το Τσιγκούρι με θέα προς την Ηρακλειά και η Αλυγαριά με άμμο και υπέροχα νερά.

Στη Χώρα κάνετε μια στάση στο Λαογραφικό μουσείο, περπατήστε στον οικισμό Μερσίνι όπου διατηρείται η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Γαύδος
Το νοτιότερο νησί της Ευρώπης, η Γαύδος, είναι ένα μέρος πραγματικός παράδεισος για όσους επιθυμούν να περάσουν ήρεμες διακοπές σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αναμφισβήτητα, το πλεονέκτημα του «νησιού της Καλυψώς», όπως χαρακτηριστικά λέγεται θα αποκαλύψει στον επισκέπτη εκπληκτικές παρθένες παραλίες.

Από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Σαρακήνικο, όπου είναι οργανωμένο έχει ρηχά νερά και αμμουδιά, ο Ποταμός με κρυστάλλινα νερά, μάλιστα εκεί μην παραλείψετε να κάνετε λασποθεραπεία, και ο Λαυρακάς, από τις πιο απομονωμένες με πεύκα μέχρι την αμμουδιά και εκπληκτικά νερά.

Το νοτιότερο μέρος της ευρώπης.
Στη Γαύδο θα απολαύσετε πεζοπορικές διαδρομές, σε ένα πιο άγριο τοπίο, όπου καταλήγουν σε ονειρεμένες παραλίες, ενώ θα γνωρίσετε την κρητική γαστρονομία και θα δοκιμάσετε ρακί με παραδοσιακούς μερακλίδικους μεζέδες.

Αντίπαρος
Σε κοντινή απόσταση από την «γειτονική» Πάρο βρίσκεται ένα μικρό νησί των Κυκλάδων όπου ο επισκέπτης δεν χρειάζεται να μετακινείται με αυτοκίνητο. Η Αντίπαρος, αν και έχει πλέον νυχτερινή ζωή, θεωρείται από τα νησιά που προσφέρει ήσυχες διακοπές.

Η γραφική Χώρα κρατάει πιστά την αρχιτεκτονική της με τις βόλτες στα σοκάκια να έχουν τον πρώτο λόγο. Φημισμένα νυχτερινά μαγαζιά και εξαιρετικά εστιατόρια έχουν αναβαθμίσει περισσότερο το νησί που έχει τη δική του ομορφιά.

Σύμη
Σε κοντινή απόσταση από τη Ρόδο βρίσκονται πανέμορφα νησιά που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Ένα από τα ωραιότερα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων είναι η κοσμοπολίτικη Σύμη. Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, πολύχρωμα αρχοντικά και όμορφες παραλίες είναι αυτά που σε κερδίζουν στο νησί.

Πολλές παραλίες του νησιού προσεγγίζονται με καραβάκι και είναι μια καλή ευκαιρία για μια κρουαζιέρα έτσι ώστε να κολυμπήσετε σε καταπληκτικά νερά. Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού με άγρια βράχια είναι ο Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, με τη πρόσβαση να γίνεται μόνο με καραβάκι, όπως και η παραλία Μαρόνι, ενώ εύκολη πρόσβαση για μπάνιο είναι η Αγία Μαρίνα και η Νλανου με έναν εντυπωσιακό βυθό που αξίζει να τον εξερευνήσετε.

Στο νησί σίγουρα θα δοκιμάσετε το συμιακό γαριδάκι, φρεσκότατο ψάρι και γαριδομακαρονάδα -πιάτα που δεν λείπουν από κανένα ταβερνάκι του νησιού.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............