Συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Επερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία στην Κρήτη. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Ιουλίου 2022

Συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Επερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία στην Κρήτη.

 Η Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία στην Κρήτη συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 28 Ιούλη.



Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπάρχουσα προβληματική κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των ανθρώπων, το βιος τους, το φυσικό περιβάλλον, επιπροσθέτως για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εθελοντές, που δίνουν κάθε φορά, τεράστια και άνιση μάχη και κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να απαιτήσει από την κυβέρνηση μέτρα αντιπυρικής θωράκισης για την Κρήτη, να καλυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις και στις 4 ΠΕ της Κρήτης.

Η περιφερειακή αρχή απάντησε ως «Πόντιος Πιλάτος» κρυπτόμενη πίσω από την ευθύνη των κυβερνήσεων. Παραδέχτηκε το μεγάλο κενό στην προστασία από πυρκαγιές, όχι όμως και την ευθύνη να απαιτήσει το περιφερειακό συμβούλιο να καλυφτούν οι τραγικές ελλείψεις.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται Πυροπροστασία χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης, με περικοπές στην χρηματοδότηση και υποστελέχωση υπηρεσιών και καυτηρίασε τη στάση της διοίκησης της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η περιφέρεια μένει στην περιγραφή του προβλήματος και αποδέχεται την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που οι συνέπειες της φάνηκαν με τις πρόσφατες πυρκαγιές και με τη μεγάλη καταστροφή στο Ρέθυμνο. Δε διεκδικεί, αλλά αρκείται σε μπαλώματα και σε σχέδια επί χάρτου και για την πυροπροστασία, όπως και για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι η κατάσταση με τα προβλήματα που υπάρχουν στην πυρασφάλεια, τη δασοπροστασία και συνολικά την Πολιτική Προστασία της Κρήτης δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και χρειάζεται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιπυρική θωράκιση, συνολικά την Πολιτική Προστασία, όπως και ουσιαστικά μέτρα για την αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των πυρόπληκτων στην ΠΕ Ρεθύμνου και των υπόλοιπων περιοχών στην Κρήτη, όπως στη Μεσαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............