Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αυξέντια 2022» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Ιουλίου 2022

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αυξέντια 2022» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Ο πολιτιστικός σύλλογος Πιρουνιανών «Αξέντι» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με τίτλο «Αυξέντια 2022» την Κυριακή 31 Ιουλίου, Κυριακή 7 Αυγούστου και Κυριακή 14 Αυγούστου.Συγκεκριμένα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Κυριακή 31 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα θα διεξαχθούν οι «Αυξέντιοι Αγώνες Κρήτης-Μινωϊκά Αθλήματα» που περιλαμβάνουν αγώνα δρόμου 6 χιλιομέτρων σε χωματόδρομο και μονοπάτια της περιοχής Αξέντι-Πιρουνιανά. Επίσης πεζοπορία, ποδηλατοβόλτα στην ίδια διαδρομή και αγώνας δρόμου 600 μέτρων για παιδιά, κρητικό βόλι, άλμα εις μήκος. Στη συνέχεια μετά τις απονομές θα ακολουθήσει φιλοξενία και χοροεσπερίδα από Κρητικούς καλλιτέχνες στην πλ. Πιρουνιανών.

-Κυριακή 7 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι θα γίνει το παραδοσιακό αλώνεμα στα Πιρουνιανά. Στην διάρκεια θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, εδέσματα, έκθεση φωτογραφίας και παροιμίας με την ιστορία του ψωμιού (σπορά, θέρος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα). Επίσης παρουσίαση παλαιών εργαλείων όπως αλέτρι, βολόσιρος κ.α.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χοροεσπερίδα-βραδιά μαντολίνου στη πλ. Πιρουνιανών.

-Κυριακή 14 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι θα γίνει παραδοσιακό πάτημα σε αρχαίο πατητήρι στα Πιρουνιανά (Αγ. Γεώργιος Χωστός). Στο χώρο θα υπάρχει  έκθεση με παράγωγα του σταφυλιού (κρασί, ρακί, ρακόμελο) καθώς και φωτογραφίες όπου εικονίζονται παλιές ποικιλίες κρητικών σταφυλιών. Το βράδυ στις 9 θα ακολουθήσει Κρητική βραδυά στο πραύλειο του δημοτικού σχολείου Αγ. Βαρβάρας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα ενισχυθεί φιλανθρωπικά ο σύλλογος ανθρώπων με ειδικές ανάγκες γονέων και φίλων νότιας Κρήτης «το Μέλλον»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............