Κρεατάκια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Ιουλίου 2022

Κρεατάκια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 Η επέμβαση για να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια» (γνωστή και ως αδενοειδεκτομή) είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παιδικές επεμβάσεις και γίνονται απο εξειδικευμένο Παιδο-Ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ) . Τα κρεατάκια δεν είναι ορατά, καθώς βρίσκονται στο πίσω τοίχωμα της μύτης, αλλά αν διογκωθούν προκαλούν ρινική απόφραξη και συχνά ωτίτιδα.



Η αφαίρεση γίνεται χειρουργικά και συνήθως συνοδεύεται απο παρακέντηση στα αυτιά ώστε να απομακρυνθεί το υγρό που μπορεί να έχει συγκεντρωθεί. Σήμερα χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές που διορθώνουν το πρόβλημα οριστικά και ανώδυνα.
Παράλληλα, δυσκολεύουν το παιδί στην καθημερινή του ζωή, γιατί εμφανίζει πολύ συχνές λοιμώξεις, άπνοια στον ύπνο, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο σχολείο, είναι αδικαιολόγητα κουρασμένο, δεν ακούει καλά ή δεν τρώει.

Πληροφορίες για τη διαδικασία της αδενοειδεκτομής
Την προηγούμενη ημέρα πριν από την επέμβαση, ο ασθενής δεν θα πρέπει να φάει ή να πιεί τίποτα μετά τα μεσάνυχτα (ούτε νερό). Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 20 με 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν ράμματα.
Δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο – ο ασθενής επιστρέφει σπίτι 6 ώρες μετά την επέμβαση. Δίνονται αντιβιοτικά για 4 ημέρες για προληπτικούς λόγους και ο ασθενής αναρρώνει πλήρως μέσα σε 3-5 ημέρες.
Οι συνεργάτες γιατροί του doctoranytime είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να εστιάσουν στην προσωπική σας περίπτωση!

Αν χρειάζεσαι μια πιο εμπεριστατωμένη και σαφή γνώμη και λύση για το θέμα που σε απασχολεί, το καλύτερο για την υγεία σου είναι να απευθυνθείς σε ένα γιατρό. Στο doctoranytime θα βρεις τους εξειδικευμένους γιατρούς που χρειάζεσαι, ενώ μπορείς να επιλέξεις τον καταλληλότερο για εσένα. Είσαι ήδη σε καλά χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............