Μ. Μποκέας: «Tο Μαλεβίζι υποκλίνεται στο μεγάλο Έλληνα. Το Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουνίου 2022

Μ. Μποκέας: «Tο Μαλεβίζι υποκλίνεται στο μεγάλο Έλληνα. Το Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας

 «Το βλέμμα του Μίκη είναι στραμμένο στο Μαλεβίζι. Tο Μαλεβίζι που υποκλίνεται στο μεγάλο Έλληνα. Το δημιουργό που σφράγισε με τη ζωή και το έργο του την Ελλάδα του 20ού αιώνα. Τον σπουδαίο μουσικό, αγωνιστή, δημοκράτη και πάνω από όλα άνθρωπο. 


Το Θεοδωράκη της Ελλάδας, το Μίκη του κόσμου. Στο πρόσωπό του τιμούμε την ιστορική και πολιτιστική μνήμη όλων των Ελλήνων», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του Δημοτικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γάζι, υπογραμμίζοντας: «Αυτός ο ανοιχτός χώρος πολιτισμού θα φέρει στο εξής με γράμματα ανεξίτηλα το όνομά του: «Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης». 

Γιατί ο Μίκης είχε πνεύμα ανοιχτό, ελεύθερο. Η ονοματοδοσία αυτή σηματοδοτεί το χρέος που έχουμε όλοι να είμαστε ανθρωπιστές, να έχουμε πνεύμα ανοιχτό, να στεκόμαστε όρθιοι και να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Με την ονοματοδοσία αυτή αναλαμβάνουμε και ένα μεγάλο χρέος απέναντι στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη. Να καταστήσουμε τον τόπο μας κυψέλη πολιτισμού στο νησί».

Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Μαλεβιζίου, με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει το δημοτικό θέατρο στο Γάζι, αγκαλιάζοντας την εκδήλωση. Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης, αναφέροντας: «Θέλουμε να σας συγχαρούμε, να σας επαινέσουμε και να σας ευχαριστήσουμε για την απόφασή σας να δώσετε το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε μία κεντρική πολιτιστική υποδομή του Δήμου σας. Με την πράξη σας αυτή δίνετε ένα καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να πράξουν ανάλογα και άλλοι δήμοι της Κρήτης».

Στη σημασία και το συμβολισμό της πρωτοβουλίας του Δήμου Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, εξάροντας παράλληλα το πανανθρώπινο έργο του Μίκη θεοδωράκη. Τέλος, εκ μέρους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Μιχάλης Χουστουλάκης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Μαλεβιζίου κα. Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη. 

Η βραδιά πλαισιώθηκε και από μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία συμμετείχαν η Mezzo Soprano Εύα Θανάση με τη συνοδεία της πιανίστα Εύας Στρατάκη, η Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου, η χορωδία ΙΝ Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης και το μουσικό συγκρότημα Αρμός (με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης).

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει το βίντεο από την τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου κατά την ονοματοδοσία του Δημοτικού Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης: 

https://www.youtube.com/watch?v=i_5c7V_NZGM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............