Συνεχίζονται οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουνίου 2022

Συνεχίζονται οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

 Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Η που βρίσκεται στη Ν.Αλικαρνασσό, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ), που πραγματοποιείται και στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου - Πρόγραμμα “ESTIA”, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης - Πρόγραμμα HELIOS και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» – Πρόγραμμα «ESTIA».


Εκτός από τους Δήμους, Φορείς και Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα (https://refugeeweek.gr/map/) συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα για όλους τους πληθυσμούς.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Η Ρένα Παπαδάκη, και τους Αντιδημάρχους Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνη Περυσινάκη, είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα οποία μαζί με τις οικογένειες τους έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και φιλοξενούνται στο Ηράκλειο. Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε εργαστήρια κυκλοφοριακής αγωγής, συμπεριλαμβανομένης οδήγησης ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων. Η δράση οργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π. & Κ.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τον ΔΟΜ στο πλαίσιο του Προγράμματος HELIOS.

Οι δράσεις συνεχίζονται έως την Παρασκευή και περιλαμβάνουν:

· Τετάρτη 22/6/2022: «Χορωδία των Τεχνών». Στην Πλατεία του Ναού Αγίας Τριάδας, από τις 20:00-21:00 θα απολαύσουμε πολυπολιτισμική καλλιτεχνική εκδήλωση με ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες μουσικούς. Η δράση οργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ

ΔΙΤΤΟ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Δήμο Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π. & Κ.Ε.Μ.) και την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ.

· Πέμπτη 23/06/2022: «Φύτεψε ένα σπόρο, σπείρε ένα μήνυμα». Στην οδό Εφόδου και Καράβολα, από τις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί φύτευση παρτεριών με λουλούδια, σε δημοτική έκταση, σε μια παλιά προσφυγική γειτονιά και τοποθέτηση πινακίδων με μηνύματα ειρήνης και οικολογίας, φτιαγμένων από παιδιά κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικών εργαστηρίων. Η δράση οργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π. & Κ.Ε.Μ.) και την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ.

· Πέμπτη 23/06/2022: «Εργαστήριο Ενδυνάμωσης Γυναικών», από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Ο ΔΟΜ στο πλαίσιο του Προγράμματος HELIOS, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ διοργανώνουν Δράση για τη Γυναικεία Ενδυνάμωση. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Χώρου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο, Κρήτης). Υποστηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου – Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων(ΣΕΜΠ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

· Παρασκευή 24/06/2022: Εργαστήρι Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Νέα Αλικαρνασσός) από τις 9:00-11:00. 25 ανήλικοι μετανάστες, ηλικίας 6-12 ετών, θα λάβουν μέρος σε εργαστήρια κυκλοφοριακής αγωγής, συμπεριλαμβανομένου οδήγησης ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων. Η δράση οργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π. & Κ.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τον ΔΟΜ στο πλαίσιο του Προγράμματος HELIOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............