Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

 Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», για την πολυετή προσφορά του, απένειμε το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, ο Δήμος Ηρακλείου. Τη βράβευση έκανε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Ιωάννη Τζαμούση, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Για την διαδρομή, τις δράσεις, και την κοινωνική συμβολή του Κέντρου Ειδικών Παιδιών, μίλησε ο φιλόλογος, αρχαιολόγος και μέλος της επιτροπής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως Νίκος Γιγουρτάκης.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών “ Ο Άγιος Σπυρίδων”» που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975, από το ξεκίνημά του –σε εποχές δύσκολες: με λιγότερη μέριμνα, ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας–, συνέβαλε ουσιαστικά με τις δράσεις του, με το εξειδικευμένο προσωπικό του στην εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση, παρέχοντας ειδική αγωγή, και υποστηρικτικά προγράμματα στους εκπαιδευόμενους και στις οικογένειές τους.

Με αυτή την πολύχρονη και πολύπτυχη προσπάθεια, προσέφερε, την κατά το δυνατόν καλύτερη ανάπτυξη των ατομικών – κοινωνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, για την πληρέστερη αυτονόμηση και την πορεία τους στη ζωή.

Οι ιδρυτές και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι του τόπου μας, που στήριξαν –και στηρίζουν– με συγκινητική αφοσίωση το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ο Άγιος Σπυρίδων”», είναι άξιοι της ευγνωμοσύνης της πολιτείας μας. Όπως και όλες οι άλλες προνοιακές δομές του Ηρακλείου, που επίσης προσφέρουν βαρυσήμαντο έργο.

Η κοινωνία του τόπου μας, σας οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», και ένα ολόψυχο «εύγε» – και αυτή την συμβολική σημασία έχει το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως», που απονέμεται σήμερα. Εύχομαι κάθε καλό στον καθένα προσωπικώς, και πάντοτε άρτια λειτουργία σε όλες τις δράσεις και τα προγράμματα του «Αγίου Σπυρίδωνος».

Στη συνέχεια ο κ. Γιγουρτάκης που έχει παρακολουθήσει την διαδρομή του Κέντρου, αναφέρθηκε στα 47 χρόνια λειτουργίας του και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του, αλλά και στην συμβολή του στην κοινωνία.(Η ομιλία του κ. Γιγουρτάκη επισυνάπτεται)

Ακολούθησε η βράβευση από τον Δήμαρχο με μετάλλιο ειδικά φιλοτεχνημένο και με τιμητικό φάκελο, ενώ ο κ. Τζαμούσης δώρισε εκ μέρους του Κέντρου Ειδικών Παιδιών στον Δήμαρχο μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την Τελετή έκλεισε με χαιρετισμό του ο κ.Τζαμούσης ο οποίος αναφέρθηκε στο παρεμβατικό έργο του Κέντρου προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης , ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, Αντώνης Περυσινάκης, Μαρία Καναβάκη, Δέσποινα Συγγελάκη, Γιώργος Σισαμάκης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο για Όλους»), η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αγριμανάκης («Ηράκλειο 3.7.5»), Σπύρος Δοκιανάκης («Ενεργοί Πολίτες»), Τάσος Τσατσάκης(«Ενεργοί Πολίτες») , οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Μηλάκη και Λάμπρος Βαμβακάς, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργος Σκανδαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης, εκπρόσωποι του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο Διευθυντής και μέλη του Δ.Σ. κέντρου ειδικών παιδιών , κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............