Συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Ιουνίου 2022

Συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Την πλήρη λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Λιμένα Χερσονήσου θα σηματοδοτήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα ο Δήμος Χερσονήσου προχώρησε στην παραχώρηση της υδροφόρας του Δήμου προς την Πυροσβεστική για την ενίσχυση του έργου της κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.


Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και της Πυροσβεστικής για την αναβάθμιση των δομών Πολιτικής Προστασίας. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με σημείο αναφοράς την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν αυτοψία στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου παρουσία του Προϊστάμενου του Κλιμακίου Μανώλη Κουκάκη και του Αντιδημάρχου Χερσονήσου Κώστα Αναστασάκη.

Αμέσως μετά έγινε, παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

Γιώργου Τσικαλά και του Αντιδημάρχου Χερσονήσου Μανόλη Καλαϊτζάκη, η παραχώρηση - παραλαβή της υδροφόρας του Δήμου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Είναι καθήκον της δημοτικής αρχής να ενισχύουμε με κάθε τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικότερα των σωμάτων ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογήσαμε τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο κτήριο της Πυροσβεστικής στον Λιμένα Χερσονήσου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή τους θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του κτηρίου. Παράλληλα παραχωρούμε την υδροφόρα του Δήμου για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας είναι απαραίτητο στοιχείο στην προσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και η ενεργοποίηση των πολιτών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποτελούν το τρίπτυχο ώστε να αποφευχθούν, στο μέτρο του δυνατού, κίνδυνοι εκδήλωσης μεγάλων πυρκαγιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............