Όλα εδώ πληρώνονται, δε συγχωρεί το κάρμα. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2022

Όλα εδώ πληρώνονται, δε συγχωρεί το κάρμα.

Από παιδί σου έλεγαν πως όταν θέλεις κάτι πολύ, στο τέλος θα το αποκτήσεις. Τα χρόνια πέρασαν, οι επιθυμίες σου έμειναν στο ντουλάπι και το σύμπαν δεν αποδείχτηκε τόσο φιλικό μαζί σου. Σε όλα τα κομμάτια της ζωής σου πήγαινες με αυτή τη λογική μέχρι που ο Κοέλιο κι η γνωστή του φράση «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα» άρχιζαν να σε εκνευρίζουν.


Στη ζωή έλκουμε αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που θέλουμε πολύ.

Σίγουρα τα «θέλω» μας αντικατοπτρίζουν τον εαυτό μας αλλά αυτό ως ένα βαθμό. Αν το κάρμα είναι κάτι σαν την τεράστια ρόδα του λούνα παρκ, η θέα από ψηλά όσο επικίνδυνη είναι, άλλο τόσο είναι μαγευτική και καλώς ή κακώς εσύ διαλέγεις τη θέα κι από πόσο ψηλά θα την δεις.

Όσον αφορά τις σχέσεις το «έλκουμε ό,τι είμαστε» ισχύει και με το παραπάνω. Όσο κι αν επιθυμείς κάποιον πολύ, πάντα θα παίρνεις αυτό που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή σου την εκάστοτε στιγμή. Δεν μπορεί να είσαι μπερδεμένος και να προσπαθείς να έλξεις έναν άνθρωπο ξεκάθαρο. Στο κάτω-κάτω της γραφής τι σου φταίει κιόλας; Είσαι χαρούμενος; Έλκεις τη χαρά! Είσαι λυπημένος; Έλκεις τη λύπη! Είσαι μπερδεμένος; Συγχαρητήρια, κέρδισες έναν μ@λακομαγνήτη τελευταίας τεχνολογίας κι ό,τι αυτό συνεπάγεται μαζί. Μην απορείς!

Η ζωή είναι σαν ένα ζεστό πιάτο φαγητό κι εσύ σαν έμπειρος μάγειρας οφείλεις να βάζεις τα απαραίτητα συστατικά που θα απογειώσουν τη γεύση την κατάλληλη στιγμή. Όταν είσαι έτοιμος πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος τότε η ζωή , ναι, θα φανεί γενναιόδωρη μαζί σου και θα σου δώσει όλες τις ευκαιρίες για να ζήσεις την ευτυχία που προετοίμασες τον εαυτό σου.

Άλλο το «θέλω», άλλο το «κάνω» κι άλλο το «είμαι». Τα τρία αυτά ρήματα όσο συναφή κι αν φαίνονται, απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους το ένα απ’ το άλλο κι εσύ πρέπει να σκεφτείς σε ποιο μαραθώνιο θες να τρέξεις. Πώς άλλωστε θα δώσεις αγάπη κι ευτυχία αν εσύ πρώτα δεν είσαι πλήρης; Δίνεις απ’ τα αποθέματα που έχεις. Αν δεν έχεις πώς θα δώσεις;

Στις σχέσεις, όταν αποζητάς την ευτυχία και την αγάπη δεν έχεις παρά να τα νιώσεις πρώτα μέσα σου. Πρέπει να αποτελούν ήδη αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου για να έλξεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σου δώσει τα αντίστοιχα. Ο εαυτός μας λειτουργεί σαν ένας καθρέπτης και λίγο-πολύ όλοι κρύβουμε ένα νάρκισσο μέσα μας. Η ενέργεια λοιπόν που θα στείλεις απέναντι θα είναι κι η ίδια που θα λάβεις. Καλό, χρυσό το σύμπαν, αλλά μην τα αφήνουμε κι όλα πάνω του. Έχει κι αυτό κι άλλες δουλειές. Κι εσένα η δική σου αρμοδιότητα είναι να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου για να τραβήξεις κοντά σου όσα θες.

Έλκεις ό,τι είσαι κι όχι εκείνο που έχεις στο μυαλό σου. Οι θετικοί άνθρωποι, εκείνοι που χαρίζουν τα θετικά τους vibes στον περίγυρό τους, είναι κι εκείνοι που έχουν μόνο θετικά πράγματα να σου αφηγηθούν. Όσο βλέπεις τη ζωή αισιόδοξα έρχονται ευχάριστα πράγματα. Όταν ζεις στη μιζέρια, σου συμβαίνουν αρνητικά. Κι αν πιστεύεις ότι όλα αυτά είναι απλά μεταφυσικές χαζομάρες, δες το λογικά· αν φοράς μαύρα γυαλιά τα βλέπεις όλα σκούρα. Αν όμως τα αλλάξεις αμέσως και βάλεις από εκείνα τα άλλα με τον ανοιχτόχρωμο φακό είναι όλα πιο γλυκά. Θα μου πεις τα γυαλιά αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Θα σου πω ότι η πραγματικότητα δεν είναι ένα σταθερό σημείο. Ο καθένας την βλέπει διαφορετικά. Εσύ διαλέγεις πώς θα δεις τα πράγματα.

Αντί να γκρινιάζεις που δε σου ήρθε ετοιμοπαράδοτο και με την ένδειξη «Συστημένο» απ’ το σύμπαν εκείνο που το τόσο πολύ ήθελες, ίσως ήρθε η ώρα να το πάρεις αλλιώς. Στην τελική δε χάνεις και κάτι. Έκατσες και τα περίμενες όλα έτοιμα και δεν ήρθαν όπως τα ήθελες. Γίνε εσύ ο ίδιος αυτό που θες και θα δεις πόσο απλόχερα γενναιόδωρο θα είναι το σύμπαν μαζί σου. Γίνε αυτό που θες να έλξεις, γιατί αν ένα πράγμα ισχύει αυτό είναι ότι όλα εδώ πληρώνονται, δε συγχωρεί το κάρμα.

Γεράσιμος Βλαχόπουλος

Πηγή: pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............