Βγαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους.τα χάρτινα περιπολικά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2022

Βγαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους.τα χάρτινα περιπολικά

 Ως ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων λογίζεται από πολλές χώρες η τοποθέτηση χάρτινων περιπολικών στους αυτοκινητοδρόμους.


Τις τελευταίες ημέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα νέο βίντεο όπου πρωταγωνιστεί μια… χάρτινη Alfa Romeo Stelvio της ισπανικής Πολιτοφυλακής, σε αυτοκινητόδρομο της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.Σημαντική συμβολή στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων εκτιμάται πως μπορούν να έχουν τα ψεύτικα, χάρτινα περιπολικά κατά μήκους των αυτοκινητοδρόμων, με πολλές χώρες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην εν λόγω πρακτική.

Με δεδομένο ότι το πολυσυζητημένο βίντεο δημοσιεύτηκε από την Jusapol, μια ακροδεξιά ένωση που στελεχώνεται από μέλη της ισπανικής Πολιτοφυλακής και του Σώματος της Εθνικής Αστυνομίας (CNP), άπαντες θεώρησαν ότι η τοποθέτηση του χάρτινου περιπολικού αποτελεί μια πρωτοβουλία των αστυνομικών αρχών της χώρας, με φόντο την αποτροπή της κίνησης των οχημάτων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, η ισπανική Πολιτοφυλακή επισήμανε ότι δεν ήταν αυτή υπεύθυνη για την τοποθέτηση του ψεύτικου περιπολικού στον αυτοκινητόδρομο και κίνησε τις διαδικασίες ώστε εντοπιστεί ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.

Όπως αποκάλυψε η Telegraph, η χάρτινη Stelvio σε ρόλο περιπολικού τοποθετήθηκε από την εταιρεία διαχείρισης του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου γύρω από την πόλη Αλμπαθέτε.

Η πρωτοβουλία της παραχωρησιούχου εταιρεία προκάλεσε τη δυσανασχέτηση της ισπανικής Πολιτοφυλακής, η οποία ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του χάρτινου οχήματος από το σημείο.

Σημειώνεται, δε, ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του περιπολικού στον αυτοκινητόδρομο καταγράφηκε σημαντική μείωση των τροχαίων παραβάσεων, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η ακρίβεια αναπαράστασης του περιπολικού, με την αρωγή ενός συστήματος που φώτιζε τον επίσης χάρτινο φάρο.

Στην Ισπανία το ψεύτικο περιπολικό δεν μακροημέρευσε, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία. Στη γειτονική, χώρα, μάλιστα τα χάρτινα οχήματα είχαν και LED προβολείς, σε μια προσπάθεια να γίνουν ακόμα πιο «πειστικά», αποθαρρύνοντας τους… γκαζιάρηδες οδηγούς.

.carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............