Ιούνιος 2006 Και Η Θαλαμηγός Χριστίνα Του Αριστοτέλη Ωνάση Αγκυροβολεί Στο Λιμάνι Του Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Ιουνίου 2022

Ιούνιος 2006 Και Η Θαλαμηγός Χριστίνα Του Αριστοτέλη Ωνάση Αγκυροβολεί Στο Λιμάνι Του Ηρακλείου

 Γυρνώντας πίσω στον χρόνο 12 χρόνια συναντάμε στο  λιμάνι του Ηρακλείου την θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση... ΧΡΙΣΤΙΝΑ, τότε που έκανε κρουαζιέρες όταν πουλήθηκε .


1151666673

Η περίφημη θαλαμηγός αποκτήθηκε τη χρονιά που γεννήθηκε η κόρη του Ωνάση,.
To διάσημο σκάφος 325 ποδιών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 καλεσμένους. Η ιστορία της θαλαμηγού είναι μεγάλη, καθώς έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο ισχυρούς και διάσημους ανθρώπους του κόσμου.

Το εσωτερικό της, αν και ανακαινισμένο, διατηρεί ακόμα τις παρεμβάσεις και το στιλ της Τζάκι Κένεντι. 

christina2

christina3


Η περιπέτεια

Το σκάφος παραχωρήθηκε ως “Άργώ” στο Πολεμικό Ναυτικό από το Ιδρυμα Ωνάση, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Eλληνα Κροίσου, με την προϋπόθεση ότι θα την χρησιμοποιούσε η ελληνική κυβέρνηση για τις μετακινήσεις του εκάστοτε αρχηγού του κράτους και βεβαίως για τη φιλοξενία αρχηγών κρατών, προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης. 
Εκτός όμως από μία φορά που την χρησιμοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής και μία φορά (για να επισκεφθεί την Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο) ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης, η θαλαμηγός παρέμενε ακινητοποιημένη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος, με αποτέλεσμα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να ξοδεύει μηνιαίως υπέρογκα ποσά για τη συντήρησή της και να δεσμεύει αξιωματικούς και ναύτες για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, όπως και τα υπόλοιπα σκάφη του ΠΝ, να αποπλεύσει. 

christina4

christina5

Ετσι αποφασίστηκε η πώλησή της, πλην όμως ουδείς σοβαρός ενδιαφερόμενος εμφανιζόταν επί χρόνια. Κάποιοι Αραβες και κάποιοι Ιάπωνες που έδειξαν ενδιαφέρον την ήθελαν σχεδόν …τσάμπα. Η ηγεσία του ΠΝ βρέθηκε σε απόγνωση και εξέταζε την πρόταση να την μετατρέψει σε μουσείο ¬ αλλά και πάλι τα έξοδα για τη μετατροπή της κρίθηκαν υπέρογκα. Ετσι συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την πώλησή της. Αγοραστής, τελικά, βρέθηκε, και μάλιστα Ελληνας( πλήρωσε 250 εκατ) και έτσι η «Αργώ» πέρασε και πάλι στα χέρια εφοπλιστών, που θα την μετασκευάσουν και θα την μετατρέψουν σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, αποκλειστικά και μόνο για Κροίσους... 

christina6

christina7

Η αμύθητη κινητή περιουσία επί της «Αργούς» (πίνακες, έπιπλα, μπάνια, κρεβάτια κλπ.) αφαιρέθηκε από τη θαλαμηγό και επέστρεψε στην ιδιοκτησία του Ιδρύματος Ωνάση, όπως προβλεπόταν και στους όρους της παραχώρησης προς το ελληνικό Δημόσιο. Ορισμένα έπιπλα, όχι μεγάλης αξίας (δύο τρεις πολυθρόνες και ένας καναπές), πήγαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και σήμερα βρίσκονται στο Δώμα του ΠΝ, εκεί όπου ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας φιλοξενεί επίσημους προσκεκλημένους. Τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως καθρέπτες και το περίφημο μπαρ, με τα πανάκριβα σκαμπό διακοσμημένα με χαυλιόδοντες θαλάσσιου ελέφαντα, πουλήθηκαν μαζί με το πλοίο. 

christina8



ΣΤΟΙΧΕΙΑ - www.patris.gr 

ΦΩΤ - http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............