Παρουσιάστηκε ο πρώτος πρότυπος πάγκος του Δήμου Χανίων για τις λαϊκές αγορές, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2022

Παρουσιάστηκε ο πρώτος πρότυπος πάγκος του Δήμου Χανίων για τις λαϊκές αγορές, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης

 Η πρώτη παρουσίαση του προτύπου για τους νέους πάγκους του Δήμου Χανίων για τις λαϊκές αγορές, με ενιαία λειτουργία και αισθητική, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26/5/2022, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με το Πολυτεχνείο Κρήτης, για το ερευνητικό έργο: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ».Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της κοινής Επιτροπής παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο εκπρόσωπος των παραγωγών, Γιάννης Λιναράκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Μεταξύ των θεμάτων, που εξετάστηκαν, ήταν η εμπρόθεσμη παραλαβή του Β ́ σταδίου της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και η έγκριση του παραδοτέου υλικού.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Πολυτεχνείου και του Δήμου Χανίων, επ’ ωφελεία της κοινωνίας. «Πρόκειται για ένα ειδικό θέμα, που δεν έχει αναπτυχθεί άλλη φορά σε εθνικό επίπεδο, το οποίο εστιάζει στο πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τη ζωή των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών μας αγορών και πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά τη λαϊκή μας αγορά και τις υπηρεσίες, που παρέχει», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, παρατηρώντας ότι πρόκειται για την παρουσίαση του πρώτου πρότυπου πάγκου, που στόχος είναι να είναι μια κατασκευή εύχρηστη, ελαφριά, αναδιπλούμενη και με μία ενιαία αισθητική.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαρίστησε παράλληλα τους καθηγητές, τους φοιτητές, τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, την Επιτροπή παρακολούθησης από πλευράς του Δήμου, καθώς και τα προεδρεία των εμπόρων και των παραγωγών της λαϊκής αγοράς.

«Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία και την αισθητική των λαϊκών αγορών, ενώ εξετάζουμε και το ζήτημα της χωροθέτησής τους», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, γνωστοποιώντας ότι στο τέλος του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση του παραδοτέου υλικού, ώστε να προχωρήσει η σχετική ανάθεση. «Το κόστος των πάγκων θα το αναλάβει ο Δήμος, ενώ θα υπάρξει συνεννόηση με τους παραγωγούς και τους εμπόρους, ώστε να δοθούν από μέρους τους εγγυήσεις για τη διατήρηση των πάγκων», τόνισε ο κ. Νικηφοράκης.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, γιατί έχουμε φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο της έρευνας μας για τον νέο πάγκο της λαϊκής αγοράς Χανίων. Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων από τον οποίο και χρηματοδοτείται, προκειμένου η λαϊκή αγορά να αποκτήσει ενιαία αισθητική», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αλέξανδρος Βαζάκας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαζάκα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην ομάδα, καθώς και τον κατασκευαστή, κ. Χατζημαρκάκη, το πρωτότυπο θα διορθωθεί και έπειτα θα προκύψουν οι τελικές προδιαγραφές. Αυτό αποτελεί μια πλατφόρμα, που μπορεί να λάβει διάφορα αξεσουάρ, είναι ταιριαστή για τους παραγωγούς και τους εμπόρους, στήνεται πολύ γρήγορα, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, σηκώνει βάρος περίπου 800 κιλών, με αναδιπλούμενα και συναρμολογούμενα μέρη και την τέντα να προσαρμόζεται καθ’ ύψος και να μετακινείται οριζοντίως.  

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος παραγωγών της λαϊκής αγοράς, Γιάννης Λιναράκης, ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων για την πρωτοβουλία, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή τόσο οι έμποροι όσο και οι παραγωγοί να φανούν «αντάξιοι των προσπαθειών του Δήμου για ένα καλύτερο μέλλον για τη λαϊκή αγορά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............