Η Κάτια Δανδουλάκη στη σειρά-ύμνο για την αγωνίστρια της Εθνικής Επανάστασης. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2022

Η Κάτια Δανδουλάκη στη σειρά-ύμνο για την αγωνίστρια της Εθνικής Επανάστασης.

 Η Κάτια Δανδουλάκη στη σειρά-ύμνο για την αγωνίστρια της Εθνικής Επανάστασης. Στην Τεργέστη του 1815, μια σπίθα ανάβει τη φλόγα της απελευθέρωσης. Ιστορική- βιογραφική σειρά 12 σαρανταπεντάλεπτων επεισοδίων, η οποία προήλθε απ' το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γεωργίου Ρούσσου (1959). 


Το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε στις 8 Ιουνίου 1983 και το τελευταίο στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη 32 χρόνια μετά, το 2015.Η κεντρική θεματολογία αφορά στα νεανικά χρόνια και την εθνική προσφορά της Μαντώς Μαυρογένους, ενώ σκιαγραφεί παράλληλα τοv χαρακτήρα και τη δράση διαφόρων προσωπικοτήτων της Επανάστασης του 1821, κυρίως μελών της Φιλικής Εταιρείας. 

Η ιστορία ξεκινά το 1815 και διαδραματίζεται μεταξύ Τεργέστης, Οδησσού, Πετρούπολης, Βιέννης κι Ελλάδας. Διαπραγματεύεται τον πόθο των Ελλήνων για απελευθέρωση, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, τη διεθνή διπλωματία αλλά και τις προστριβές των Ελλήνων μεταξύ τους. 

Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Μαντώ Μαυρογένους ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι αδερφοί Υψηλάντη, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο καγκελάριος Μέτερνιχ και οι Φιλικοί Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος και Αθανάσιος Τσακάλωφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............