Πώς Θα Σας Φαινόταν Εάν Βλέπατε Σε Φιγούρες Playmobil Τον Καγιαλέ, Τον Ελ. Βενιζέλο, Τον Αναγνώστη Μάντακα, Τον Ξυλούρη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2022

Πώς Θα Σας Φαινόταν Εάν Βλέπατε Σε Φιγούρες Playmobil Τον Καγιαλέ, Τον Ελ. Βενιζέλο, Τον Αναγνώστη Μάντακα, Τον Ξυλούρη

 KRITIKES%2BFIGOURES


Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε σε φιγούρες playmobil τον Καγιαλέ, τον Ελ. Βενιζέλο, τον Αναγνώστη Μάντακα, τον Ξυλούρη μέχρι και αναπαράσταση της Ενωσης της Κρήτης στο Φρούριο Φιρκά, τον Ερωτόκριτο με την Αρετούσα ή Κρήτες επαναστάτες στον Θέρισο;

KRITIKES+FIGOURES+4


Οι περισσότεροι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τα playmobil, την επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών που δημιούργησε ο Hans Beck “ο πατέρας των Playmobil” και παρουσίαζαν ακριβείς αναπαραστάσεις όπλων, πανοπλιών, κουστουμιών ή θέματα από τη ζωή στην πόλη.

KRITIKES+FIGOURES+1


Την ιδέα αυτή πήγε ένα βήμα παραπέρα, ο 39χρονος Στέλιος Μυλωνάς με καταγωγή από την Κρήτη, που δημιούργησε playmobil με κρητικές φιγούρες, τις οποίες ωστόσο δεν εμπορεύεται, αλλά εκθέτει μέσω του διαδικτύου στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook (www.facebook.com/PlaymobilSmzs) και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι κρητικές δημιουργίες playmobil εντάσσονται σε μία γενικότερη συλλογή φιγούρων με τον τίτλο “Κρήτες”.

Μόνο στο facebook περιλαμβάνονται περίπου 100 άλμπουμ με φωτογραφίες δημιουργιών του με ιστορικά στοιχεία απ’ όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η αγαπημένη του Κρήτη. 


KRITIKES+FIGOURES+2

Η ΙΔΕΑ


Η ιδέα ξεκίνησε όπως είπε στα "Χανιώτικα Νέα" ο κ. Μυλωνάς, λόγω της αγάπης του για την ιστορία και την Κρήτη -καθώς η καταγωγή του είναι από το Ηράκλειο με αρκετούς συγγενείς εκεί και από τον Ταυρωνίτη Χανίων- αλλά και σε μια προσπάθεια η μικρή του κόρη να μάθει την ιστορία του νησιού μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο.


Ετσι ο 39χρονος δημιουργός εμπνέεται αποκλειστικά από τις επιθυμίες της 7χρονης κόρης του και το προσωπικό του μεράκι.

Μιλώντας για τους δεσμούς του με την Κρήτη ο κ. Μυλωνάς που ζει στην Αθήνα με την οικογένειά του, ανέφερε «από τότε που ήμουν μικρός κατέβαινα κάθε καλοκαίρι στην Κρήτη για διακοπές. Τώρα πλέον που είμαι και ’γω πατέρας προσπαθώ να έρχομαι κάθε χρόνο με την κόρη μου. Οπότε οι δεσμοί μου είναι στενοί και προσπαθώ να το καλλιεργήσω και στην κόρη μου».   
                          KRITIKES+FIGOURES+3


Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Η δημιουργία Κρητικών φιγούρων playmobil ξεκίνησε όπως μας λέει «από τη μικρή μου, όταν διαβάζοντας μυθολογία μου είπε “να είχαμε τον Ηρακλή, τον Δια, την Ηρα σε playmobil”. Βασικά ήταν και ένα δικό μου απωθημένο από τότε που ήμουν μικρός. Λάτρης της ιστορίας, αλλά και των playmobil ήθελα να είχα σε φιγούρες τους αρχαίους Ελληνες, τους 12 Θεούς, τον Λεωνίδα κ.λπ. Εφτιαξα, λοιπόν, μία μέρα που έλειπε η κόρη μου τη θεά Αθηνά και τη θεά Αφροδίτη. Η έκπληξή της και ο ενθουσιασμός της ήταν απερίγραπτος. Τότε ξεκίνησαν όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............