Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων με θέατρο σκιών, ξεναγήσεις και εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών» για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2022

Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων με θέατρο σκιών, ξεναγήσεις και εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών» για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

 

Θέατρο σκιών, εργαστήρια φιγούρας και ξεναγήσεις περιλαμβάνει το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εικαστικού αφιερώματος για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το οποίο παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις για το κοινό που θα βρεθεί στη Βασιλική, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00 και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11:30 το πρωί.   Πριν τις ξεναγήσεις, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής του Μουσείου Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, που θα βρεθεί στο Ηράκλειο από τη Μυτιλήνη ειδικά για αυτές τις εκδηλώσεις.Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 19.00, το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση παρουσιάζει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την πρωτότυπη παράσταση «O Καραγκιόζης και o Θεόφιλος Μεγαλέξανδρος»: Ο Θεόφιλος ντύνεται Μεγαλέξανδρος και τα βάζει με τον κατηραμένο όφι που φωλιάζει στην πηγή και κρατάει το νερό της πόλης. Ο Χρήστος Στανίσης, αγαπημένος μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη, ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη και ανεβάζει ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης, αυτήν την ενδιαφέρουσα παράσταση, την οποία θα συνοδεύσει μουσικά, παίζοντας σαντούρι η Μελίνα Μπιτζίδου.

Τέλος, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10:00 το πρωί και στις 12:15 το μεσημέρι, σε συνδιοργάνωση με την ΔΕ.ΠΑ.ΝΑ.Λ, θα πραγματοποιηθούν από τον Χρήστο Στανίση εργαστήρια κατασκευής φιγούρας σκιών για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος και ως εκ τούτου η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 2813409247.

             

*Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.


 

Λίγα λόγια την έκθεση:

 

«απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών»:

Εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου,

Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης

 

Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Σχεδιασμός - Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαρτίου  – 27 Απριλίου 2022

 

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου, το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

 

Το αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ περιλαμβάνει ογδόντα και πλέον παλαιότερα και πρόσφατα έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών καθώς και μικρό πυρήνα πρωτότυπων έργων του Θεόφιλου.

 

 

 

Με την υποστήριξή της ΔΗ.ΚΕ.Η. και της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

 

Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines 
Χορηγοί: Minoan Lines, Κύβος The Copy Shop, Praktiker, 

KARATARAKIS Hotels & Restaurants, Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa, Hotel Olympic, Marin Dream Hotel, Atrion Hotel, IBIS Styles Hotels, Κουκουβάγια Μουσικό Μεζεδοπωλείο, PARASTIES

 

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

Σάββατο 09:00 - 14:00

Κυριακή 10:00- 14:00

(εξαιρούνται οι επίσημες αργίες του Πάσχα)

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............